Fatih'te esrarengiz ölüm

Fatih'te esrarengiz ölüm

Edinilen bilgilere göre olay, 17.30 sıralarında Mevlanakapı Mahallesi Bala Tekkesi Sokak’ta bulunan bir evde meydana geldi. İlknur T.’ye (50) iki gündür telefonla ulaşamayan yakınları, kadının komşularını arayarak evi kontrol etmelerini istedi. Kapının açılmaması üzerine kırarak içeri giren mahalle sakinleri, İlknur T. ile kadının yakın komşusu olduğu öğrenilen Ferhat S.'nin (30) cansız bedenleriyle karşılaştı.

Komşularının ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Ekipler, çevrede güvenlik önlemi alarak sokağı şeritle kapattı. Ardından olay yeri inceleme ekipleri cesetlerin bulunduğu evde inceleme yaptı. Ferhat S. ve İlknur T.'nin ölüm nedeni henüz tespit edilemedi. Adli Tıp Kurumu’na sevk edilen cesetlerin yapılacak otopsiden sonra kesin ölüm nedenleri netlik kazanacak.

Olayı değerlendiren İlknur T.’nin bir komşusu, “En son Perşembe günü beraber yemek yedik. Bir daha da görüşmedik. Eşinden ayrı yaşıyor. Bizim komşularımız oluyor, onlar mahallenin çocukları. Girip çıkıyorlar, bana da geliyorlar yani çocuklar. Benim tamir işlerim oluyor, onlara yaptırıyordum. Öyle bir insan değil. Dün aradık telefona bakmadı. Akşam da kardeşi aradı ulaşamadıklarını anlattı. ‘Telefon açıyoruz, cevap vermiyor’ dedi. Bize ‘bakar mısınız?’ dedi. Ben de gittim baktım, arkadan da ölen kişinin kardeşi geldi ve kapıyı kırdık girdik içeri. Onları da o şekilde gördük işte” dedi.

Cesetler olay yerindeki incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu’na sevk edilirken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı.