FEDEKAR ANNE, PİŞİRDİĞİ EKMEĞİ İL DIŞINDAKİ ÇOCUKLARINA GÖNDERİYOR

FEDEKAR ANNE, PİŞİRDİĞİ EKMEĞİ İL DIŞINDAKİ ÇOCUKLARINA GÖNDERİYOR

Siirt’in Şirvan ilçesine bağlı Ormanbağı köyünde ikamet eden Hatice Özgüven, tandırda pişirdiği köy yumurtalı tandır ekmeğini, gurbetteki çocuklarına gönderiyor.
6 çocuklu Hatice Özgüven, ekonomik şartlardan dolayı il dışına çalışmaya giden çocuklarının talebi üzerine haftada 3 gün hamur pişirdiğini söyledi. Özgüven, "Kalabalık bir aileyiz. Kendimiz için zaten ekmek yapıyoruz. Ancak büyük şehirde çalışmaya giden çocuklarım bu ekmeği çok severdi, nitekim onların talebi üzerine daha önce her hafta hamur yoğuruyordum. Ancak son bir yıldır haftatada 3 gün hamur yoğuruyorum. Ayrıca tandır ekmeğinin yanında köy yumurtalı ve peynirli ekmek ve bunun yanında pekmez, pestil, cevizli sucuk da yaparak çocuklarıma gönderiyorum” dedi.
Ayrıca Siirt şehir merkezinde kenar mahallelerinde yaşayan birçok vatandaş da, fırın ekmeği yerine daha ucuz ve doyurucu olduğu için tandır ekmeğine yöneliyor. Saliha Gök adlı vatandaş, son birkaç yıldır tandıra rağbetin artığını hatırlatarak, mahallede hemen herkesin fırın yerine tandır ekmeği yaptığını, aynı zamanda il dışından gelen talep üzerine bazı kadınların pişirdiği ekmeği satarak aile bütçelerine katkıda bulunduğunu aktardı.