Federasyon Temsilcisi “eğitim Şart” Dedi

Federasyon Temsilcisi “eğitim Şart” Dedi

Düzce’de sonu gelmeyen motosiklet kazalarını önlemenin yolu eğitim parkurundan geçiyor. Türkiye Motosiklet Federasyonu ve Motor Sporları Federasyonu Düzce İl Temsilcisi Volkan Demireriten yaşanan motor kazalarının polis uygulamaları ve zorlamalarla önlenemeyeceğini belirterek, kapalı eğitim parkuru yapmanın gerekli olduğunu söyledi. Volkan Demireriten motosikletin bir sevda olduğunu söylerken, hız tutkunu gençlere mutlaka bir kapalı alan tahsis edilerek eğitim verilmesi gerektiğini söyledi.
Düzce’de hemen hemen her gün bir motosikletlinin karıştığı kaza yaşanıyor. Kazaların kimi ölümle sonuçlanıyor kimi yaralanma ile. Kazaların bir türlü sonu gelmiyor, canlar yanıyor, uyarılar yapılıyor ancak bir türlü önüne geçilemiyor. Özellikle Düzce Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi Ekiplerinin denetimlerini artırmasına rağmen yaşanan motor kazaları aileleri ve Düzcelileri tedirgin ediyor. Düzce’de yaşanan motosiklet kazalarının önüne geçilebileceğini Motor Sporları Düzce İl Temsilcisi Volkan Demireriten açıkladı. Volkan Demireriten; motosiklet kullanan hız tutkunu gençler için mutlaka kapalı bir alan olması gerektiğini vurguladı. Motor Sporları Düzce İl Temsilcisi Volkan Demireriten; “Çocukluktan beri motosiklet üzerindeyim. Senelerce emek verdik. Gençlere doğruları öğretmeye çalıştık. Ceza ya da tehditle vatandaşı motosikletten vazgeçiremezsiniz. Adrenali yüksek gençler için söylüyorum, bu kazaları önlemek için öncelikle trafiğe kapalı pist dediğimiz alanların olması gerekir. Devlet nasıl futbol sahası, yüzme havuzu yapıyorsa bunun da yapılması lazım. Motosikletlerde kaporta yok, kaporta sensin, düştüğün an yaralanma riskin yüzde yüz, ölüm riskin yüzde elli. Bunun engellenmesi için adrenalini yüksek gençlerin bu işi kapalı alanlarda yapması gerekiyor" dedi.
PİST ŞART
Geçmiş dönemde Gümüşpınar’da kapalı bir pist için girişimlerde bulunduklarını ancak okul yapılacak gerekçesi ile pistin tahsisinden vazgeçildiğini hatırlatan Demireriten, pist sağlanan motosiklet kullanıcılarının eğitim gördüklerinde trafikte hata yapmayacaklarını belirtti. Volkan Demireriten "Düzce’de pist yapmak için 2 yıl uğraştık. Dönemin Valisi Bülent Kılınç zamanında yer tahsis ettirdik. 2 yıl sonra 27 bin metrekare Gümüşpınar’da yer tahsisi yaptırdık. Tam biz organize ederken, Düzce’nin, ihtiyaçları gereği şu an bu işi erteleyelim, okul yapılması gerekiyor deyip arazinin tahsisini kaldırttılar. Gençlere eğitim verilebileceği bırakın motosikletlileri, hız tutkunu otomobil sürücüleri için de kapalı bir alanda eğitim verilmesinin daha iyi olacağını düşünüyorum. İnsanlar hataları kapalı alanda yapacak trafikte bunları yapmayacak” diye konuştu.
Demireriten, motosiklet sürücülerinin otomobil sürücülerinden farklı muamele gördüğünü iddia ederken, aynı uygulamanın diğer sürücülere de yapılması gerektiğini ifade etti. Demireriten, “Parayı veren motoru alıp biniyor. Kimse sormuyor ehliyetin var mı diye. Şapka alır gibi motosiklet alıyorsun. Ehliyetin var mı yok, bilgin var mı yok. Emniyetin bu işi sıkı tutması, takip yapması tabi ki olumlu. Ama aynı muamele otomobillere de yapılmalı. Motosiklet sürücüleri farklı muamele görüyor” şeklinde konuştu.