Fenerbahçe'nin yeni sezondaki kalecisi

Fenerbahçe'nin yeni sezondaki kalecisi

Sarı-lacivertliler öncelikle İspanyol kaleciye yöneldi. Real Madrid’in hem bonservis ücretinde kolaylık sağladığı, hem de Casillas’ın 6 milyon euroluk maaşının yarısını karşıladığı öğrenildi. Bu oyuncu ikna edilemezse rota Çek eldivene çevrilecek.

Fenerbahçe transfer çalışmalarında hedefi biraz daha büyüttü. Bu sezon şampiyonluk kadar, Şampiyonlar Ligi’nde de başarı isteyen Başkan Aziz Yıldırım, bu yüzden hızlı ve önemli adımlar atmayı sürdürüyor.

Daha önce Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kaldıktan sonra yapılan çalışmalar bu sefer öne çekildi. Sarı-lacivertliler böylelikle camianın hasret kaldığı Avrupa arenasına tekrar dönmeyi planlıyor. Bunun için de çok önemli isimlerle temasa geçildi. Kjaer’i renklerine bağlayan, Nani transferinde büyük yol alan Fenerbahçe, kaleyi de dev bir isme emanet etmek için kolları sıvadı.



Yarısı Madrid’ten

Bu doğrultuda dünya futbolunun yetiştirdiği en iyi kaleciler olan Iker Casillas ve Petr Cech ile masaya oturuldu. Her ne kadar bu transferlerin gerçekleşmesi zor ve maliyetli gözükse de sarı-lacivertliler iki yıldızla görüşmelerini yoğunlaştırdı.

Elinde Volkan Demirel olmasına rağmen dünya çapında bir kaleci almayı planlayan yönetim, özellikle Şampiyonlar Ligi maçlarını düşünerek bu çalışmalara ağırlık verdi.

Casillas’ın yerine De Gea’yı isteyen Real Madrid, efsane oyuncusunun takımdan ayrılması için kolaylık sunacak. Bu kolaylık sadece bonserviste geçerli olmayacak. İspanyol oyuncunun 6 milyon euroluk maaşının yarısını da Real Madrid ödeyecek. Bu durum da Fenerbahçe’nin işini kolaylaştıracak. Peter Cech’in transferi ise daha zor gözüküyor. Çünkü Çek kalecinin mali şartlarının ağır olduğu bildirildi. Casillas konusunda net bir adım atılamaması halinde Fenerbahçe’nin Cech için de tüm imkanlarını zorlayacağı öğrenildi.