Fenerbahçe'de kriz devam ediyor

Fenerbahçe'de kriz devam ediyor

Sahasında iki maçta daha bu sistemi hayata geçiremeyecek olan Sarı- Lacivertliler, pazartesi günü Passolig yetkilileriyle toplantı yapacak.

2013-14’ün ikinci yarısında hayata geçirilen Passolig’i kabul etmeyen Fenerbahçe’nin, yeni sezon öncesi de yaptırımı bulunan bu uygulamaya geçişi sancılı oldu. Sezonun açılış maçında kale arkalarının cezası nedeniyle tribünlerin iki bölümünü taraftarlara açabilen Sarı-Lacivertliler, 3. haftadaki Gaziantepspor karşılaşmasında da 16 bin taraftara oynadı. Kadıköy baskısını rakiplerine hissetiremeyen Fenerbahçe, en az 2 milyon TL’lik bir gelirden de yoksun kaldı. Yönetimin, uygulamak zorunda olduğu Passolig ile imzaları atmasının ardından ise taraftar için krizin sonlandığı düşünülürken, bu kez de yeni bir sorun ortaya çıktı.

Sistem hata veriyor!

Saracoğlu’nda Passolig için kurulan turnikelerin henüz tamamlanmadığı ve sistemin de yenilenmesinden dolayı E-bilet uygulamasının kasım ayından itibaren başlayabileceği öğrenildi. Bu süreç içinde Konyaspor ve Gençlerbirliği ile iki kritik maça çıkacak olan Fenerbahçe, stadı doldurmanın planlarını yapıyor. Hem 12. adamın desteği, hem de kulüp kasasına girecek paranın hesabını yapan yönetim, konuyla ilgili pazartesi günü görüşmek için Passolig görevlileri ile toplantı ayarladı.

Büyük gün pazartesi

Sarı-Lacivertli idarecilerin, bu görüşmede E-bilet uygulamasının Türkiye Kupası maçlarının tümünde uygulanmadığını hatırlatıp, iki karşılaşma olmak üzere bilet satışı yapılmasını isteyeceği öğrenildi. Passolig yetkililerinin de, bu talebi gerekçeleriyle birlikte emniyete iletip, izin çıkmasını sağlaması bekleniyor. Bu istediğin onaylanması halinde Fenerbahçe, taraftar desteğinin yanı sıra hem tribün hasılatı hem de Fenerium ürünlerinden önceki haftalara oranla en az 5 milyon Euro gelir elde edecek.