Fikret Orman Ünal Aysal'a çok kırgın!

Fikret Orman Ünal Aysal'a çok kırgın!

Beşiktaş Başkanı, “Fenerbahçe ve biz statları kendi paramızla yaptık. Gelen seyirci bizim. Oyuncuların parasını biz veriyoruz. Bütün giderler bizim ama Gençlik ve Spor Müdürlüğü sponsorluk gelirimizin yüzde 25’ini alıyor. Stat tamamlansın Aziz Yıldırım’ı da alıp Başbakan’a çıkacağım. Kaç liraysa verelim stadın mülkü Beşiktaş’ın malı olsun” dedi.

Sahada oynayan futbolcular, kenardaki teknik heyet, tribündeki taraftarlar...

Bunlar bizim spor kulüplerimizin görünen yüzü. Bir de görünmeyen yüzü var... İşte o görünmeyen yüzde fırtınalar kopuyor. Her şeyden önce olay artık spor olmaktan çıkmış, spor kulüpleri birer ticari işletmeye dönmüş durumda. Artık onlar borsada işlem gören, UEFA nezdinde finansal kurallara göre çalışan birer işletme.

Bu noktada, kulüplerin ekonomisini yönetmek sportif başarı kadar önem taşıyor. Önceki akşam “üç büyükler’den Beşiktaş’ın Başkanı Fikret Orman ile işte işin bu boyutunu yani ekonomisini konuştuk. Başka bir takımın taraftarı olarak mümkün olduğu kadar objektif bir değerlendirme yapmam gerekirse, özetle şunu söyleyebilirim: Eğer bir aksilik olmazsa Beşiktaş’ın ekonomisi doğru yola girmek üzere.

400 milyonu yakarız

Fikret Orman kulübün mali durumu ile ilgili son durumu bizlere aktarmadan önce söze yönetimi devraldıklarındaki eko-nomik tabloyu aktararak başladı. Orman, “Yönetime geldiğimizde kulübün net borcu 325 milyon dolar, yıllık cirosu ise 80 milyon dolardı” diye hatırlattı. Öncelikle haziran ayı itibariyle borçlar 280 milyon dolara gerilemiş. Vodafone Arena bitti-ğinde 220 milyon dolarlık ciroya ulaşacaklarını savunan Orman, “Sponsorluk anlaşmaları ve stadyum geliriyle 400 milyon TL’lik geliri yakalarız” diye konuştu. Orman’ın hedefi 2016 itibariyle bu rakama ulaşmak. Aslında stat inşaatı bitmeden bu yolda önemli bir mesafe kat edilmiş.