Fikret Orman'dan UEFA açıklaması

Fikret Orman'dan UEFA açıklaması

UEFA, Beşiktaş’ın da aralarında bulunduğu maliyet ve gelir sınırını aşması muhtemel 7 kulüp hakkında inceleme başlattı. UEFA Soruşturma Komisyonu, Beşiktaş’nın yanı sıra AS Monaco, AS Roma, Inter, Krasnodar, Liverpool ve Sporting Lizbon kulüpleri hakkında inceleme başlatılması kararını verdi.

DAHA ÖNCE GİDEMEMİŞTİ

UEFA’nın internet sitesinden yapılan açıklamada, bu kulüplerin, Ekim-Kasım 2014 döneminde UEFA Finansal Kontrol Kurulu’na finansal durumları hakkında ek bir izleme raporu sunması gerektiği belirtildi.

İki sezon önce UEFA’nın finansal kriterlerine uymadığı gerekçesiyle Avrupa’dan men edilen Beşiktaş’ta aynı korku başlamışken Başkan’dan rahatlatan açıklama geldi. Hürriyet’e konuşan Fikret Orman şunları söyledi:

BİR ŞOK DA BURSA'YA

”UEFA’ya kasım ayında ek bilgiler sunacağız. Zaten bir sıkıntımız olsa TFF’den lisans alamayız. Her türlü bilgiyi onlara veriyoruz. Yalan beyanda bulunmadık. Bunun için bir sıkıntı yok.”

Öte yandan UEFA Bursaspor’un Avrupa Ligi katılım payını finansal fair-play çerçevesinde askıya aldı. Hatırlanacağı gibi Burasspor Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda Gürcistan’ın Chikhura takımına elenmişti.

‘ORMAN’A DEĞİL BEŞİKTAŞ’A KÜFÜR ETTİLER’

Beşiktaş Başkanı, “Bursa dönüşü küfür edenler Fikret Orman’a değil, Beşiktaş’a küfür etti” dedi.

BEŞİKTAŞ Kulübü, Bursaspor deplasmanı dönüşü takımı ve yönetimi protesto eden ve yönetici Yalçın Kaya Yılmaz’a saldıran taraftarların görüntülerini BJK TV’den önceki akşam paylaşırken başkan Fikret Orman, “Arabama vuranlar küfür edenler Fikret Orman’a değil, Beşiktaş camiasına ve taraftarlara küfür ettiler” dedi Orman, saldırganlar için söylediği ‘kız gibiler’ ifadesinin yanlış anlaşıldığını belirttti.