First Lady şaibeli sarayı satılığa çıkardı

First Lady şaibeli sarayı satılığa çıkardı

Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto (48) ile evli olan 45 yaşındaki eski dizi oyuncusunun evi, devletten ihale alan bir şirketin üzerinde görünüyordu. Ancak first lady evin henüz ödemesi bitmediği için şirket üzerinde kayıtlı olduğunu savunuyordu.

Rivera, başkent Mexico City’nin lüks bir semtinde bulunan malikâneyle ilgili olarak yayınladığı video duyurusunda, “Gizleyecek bir şeyim yok. Evle ilgili sözleşmede yer alan çıkarlarımı satma kararı aldım” dedi.



Evin first lady'nin üzerine olmadığını, ülkenin en ünlü gazetecilerinden Carmen Aristegui ortaya çıkarmıştı. Meksika gündemine bomba gibi düşen habere göre, Pena Nieto'nun eşinin "satın aldığı" 7 milyon dolarlık lüks evin, yüksek hızlı tren projesi dahil birçok devlet ihalesi kazanan konsorsiyumla bağlantılı bir şirkete ait olduğu belirlendi.

Pena Nieto bu haberin yayımlanmasından birkaç gün önce, muhalefetin teklif sürecinin şeffaf olmadığını iddia etmesi üzerine 3.7 milyar dolarlık yüksek hızlı tren ihalesini iptal etmişti. Yapılan ihaleyi, tek teklif sahibi olan Çinli ve Meksikalı şirketler grubu kazanmıştı.



Devlet Başkanı Pena Nieto'nun sözcüsü Eduardo Sanchez, Rivera'nın "Beyaz Saray" adı verilen evin parasını taksitle ödediğini ve son taksit ödendikten sonra evin tapusunun 45 yaşındaki first lady'nin ismiyle kayıtlara geçeceğini söylemişti. Ancak bu açıklamalar Meksika kamuoyunu tatmin etmeye yetmemişti.



Yaklaşık 1,200 metrekarelik eve, tamamen beyaz olmasından ötürü Meksika basını tarafından "Beyaz Saray" ismi konmuştu.



Hem bu yolsuzluk iddiaları hem de yaklaşık 40 gün haber alınamayan 43 Meksikalı öğrencinin polisle bağlantılı çete üyelerince öldürüldüğünün ortaya çıkması, Pena Nieto'nun uyuşturucu kaynaklı şiddet olaylarını sonlandırmak için gösterdiği çabalar ve yaptığı ekonomik reformlarla kazandığı olumlu imaja büyük zarar verdi.