Fuar Personeli Mağdur Edilmedi

Fuar Personeli Mağdur Edilmedi

Kocaeli Fuar Müdürlüğü’nün kapanması nedeniyle çalışan personel, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kurumlarının farklı birimlerinde görevlendirilecek.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fuar Müdürlüğü’nün kapanması nedeniyle, uzun yıllardır görev yapan personel, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin farklı birimlerinde görevlendirilecek. Mağdur edilmeyen personel tazminatlarını alarak yeni iş akitleriyle beraber, bilgi ve tecrübelerine göre kurum içerisinde yeniden iş başı yapacak. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na teşekkür amaçlı organize edilen törene, Başkan Vekili Zekeriya Özak, Genel Sekreter Yardımcıları Gökmen Mengüç ve Doğan Erol’un yanı sıra Başkan Danışmanı Ömer Polat da katıldı. Fuar Müdürlüğü çalışanları, Başkan Karaosmanoğlu’na kendilerine yeniden iş kapısı açması nedeniyle çiçek vererek, teşekkür ettiler.
Fuar Müdürlüğü’nden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin farklı birimlerine geçiş yapan 53 personel, sağlanan yeni iş imkanıyla mutlu olduklarını Başkan Karaosmanoğlu’na ifade ettiler. Fuar Müdürlüğü adına konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Eski Fuar Müdürü Fevzi Utaş da, personelin mağdur edilmemesi anlamında yapılan bu girişimden dolayı mutlu olduklarını ifade ederken, “11 yıldır beraber Fuar Müdürlüğü’nde bu kente hizmet ettiğimiz arkadaşlarımızın, Kocaeli Büyükşehir Belediyemizde yeniden görevlendirilmesi nedeniyle çok mutluyuz. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi. Personel adına konuşma yapan Metin Kanpara da, “Bizi mağdur etmeyen Başkanımıza sonsuz şükran borçluyuz. Aynı inanç ve azimle yeniden Kocaeli Büyükşehir Belediyemizde çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu törende yaptığı konuşmada, Fuar Müdürlüğü’nün kapanma noktasında hukuka uygun hareket edildiği belirterek, “Ticaret Odamızın ve Sanayi Odamızın ortaklığı noktasında yürütülen bu hizmetin devam etmesinin mümkün olmadığını gördük. Kapanma noktasında hukukun tüm şartlarını yerine getirdik. Altyapısını oluşturduğumuz bu süreçte, Fuar Müdürlüğümüzün kapanmasına karar verdik. Toplamda 62 personelimizden emekli olan ve gönül rızasıyla ayrılmak isteyenlerin haricinde 53 arkadaşımızı yeteneklerine ve tecrübelerine göre yeniden Büyükşehir içerisinde görevlendireceğiz. Çalışma arkadaşlarımızın mağdur edilmesine göz yummadık, zaten yumamazdık. Bizimle çalışmak isteyen kardeşlerimizle yolumuza devam edeceğiz. Yeni statüyle bu arkadaşlarımız işlerine devam edecek. Mağdur etmeden ekmek kapılarını kapatmadan büyük çoğunluğuyla yolumuza devam ediyoruz. Bizlere güvenin ve bu kuruma sahip çıkmaya devam edin. Bütün çalışma arkadaşlarıma değer veriyor ve seviyorum. Kurumunu seven ve çalışkan personelimize çok daha fazla değer veriyorum. Sizler çalışmalarınıza ve hizmet üretmeye devam edeceksiniz. Bu kuruma güvenin. Çalışkan, dürüst ve çalışma barışını bozmayan arkadaşlarımız benim himayem altındadır. Kimse onları ezemez. Ancak bunların dışında kalanlara kefil olmam. Bu yeni oluşumun sizlere hayırlar getirmesini dilerim” dedi.