Fuarda Malatya Paneli

Fuarda Malatya Paneli

İzmir 83’ncü Enternasyonal Fuarı Malatya Standı ‘nda, “Malatya” konulu panel düzenlendi.
Fuar Stant alanı konser sahnesinde düzenlenen Malatya paneline, İzmir 9 Eylül Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr. İbrahim Atalay, İzmir Ege Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr. Ahmet Tutan, Eğitimci Yazar Ergun Dur ve Eğitimci Yazar Orhan Tuğrulca, Malatya’nın tarih, kültür ve ekonomik gelişmelerini anlattı.
Yönetimini, İzmir Sağlık İl Müdür Yardımcısı Sağlık Yönetimi Uzmanı Hacı Vakkas Benli’nin yaptığı Malatya panelinde konuşan Prof.Dr. Ahmet Tutan, birkaç yıl önce Malatya’yla geldiğini ve Fahri Kayahan, Çilesiz ve Tecde bölgesinde ağaçların kesilip, yeşilin yok edilerek binaların yapılmasına üzüldüğünü ifade ederek, konut yapılma bölgesinin Beydağı bölgesi olduğunu, Beydağı bölgesinin altının kayalık ve depreme dayanıklı olduğunu bildirdi. Tutan, sözü edilen bölgede meyve gen kaynakları ile yeşil alanların yok edilmesi ile geleceğin yok edildiğini dile getirdi.
Malatya Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, kurum ve kuruluşların işbirliği ile düzenlenen Malatya Stadı’nda zaman zaman sosyal, kültürel etkinlikler yapılıyor. İzmir 83’ncü Enternasyonal Fuarı 7 Eylül akşamı sona erecek.