Fuat Avni'nin operasyon iddiası dünya basınında!

Fuat Avni'nin operasyon iddiası dünya basınında!
The Independent gazetesi, 400 Erdoğan eleştirmeninin tutuklanması bekleniyor" başlıklı manşetiyle çıktı.

17 Aralık Darbe girişimi sonrası hükümetin çeşitli alanlarda yürüttüğü çalışmaların önünü kesmek isteyen Paralel Yapı algı operasyonlarına devam ediyor. Son olarak ise Pensilvanya'nın kukla twitter hesabı ''Fuat Avni'', 12 Aralık Cuma günü Paralel Yapının medya ayağına yönelik büyük bir operasyonun yapılacağını iddia etmişti.

Atılan twitlerde Zaman, Bugün ve Taraf gazetelerinin genel yayın yönetmenlerinin de aralarında bulunduğu iddia ediliyordu. Ancak daha sonra, kurgulanan senaryoyu yöneten ''Fuat Avni'' hesabından, operasyonun deşifre olduğu için ertelendiği twitleri atıldı.

KARALAMA KAMPANYASINA DESTEK!

Tüm bunlar yaşanırken İngiltere'nin köklü yayın kuruluşu The Independent sosyal medya üzerinden derlenen bir haberi manşetine taşıdı. The Independent manşetinde'' 400 ERDOĞAN ELEŞTİRMENİNİN TUTUKLANMASI BEKLENİYOR'' başlığını kullandı. Gazetenin manşeti ile Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik karalama kampanyalarına bir yenisi daha eklendi.

400 KİŞİNİN TUTUKLANMASI BEKLENİYOR!

Gazete haberin detaylarında, '' 147'si Erdoğan'ı eleştiren gazetecilerden oluşan 400 kişinin tutuklanması bekleniyor. Hükümete yakın bir kaynak olduğu düşünülen ve twitterda Fuat Avni ismini kullanan kullanıcı büyük bir operasyon yapılacağını söyledi. Ayrıca paylaştığı bir linkte isimler yayınlandı. Listede adı olan herkes gözaltına alınacak'' ifadelerini kullandı.

Gazete ayrıca operasyonun İstanbul, Ankara ve Malatya merkezli olacağını ve özellikle Zaman Gazetesi ile Today's zaman gazetesine yönelik olduğunu da yazdı. Türkiye ile ilgili her olumsuz haberi değerlendiren batı medyasının sosyal medyadaki troll bir hesabı referans alarak manşetinde yer vermesi ise batının objektif ve araştırmacı gazetecilik anlayışını bir kez daha sorgulattı.