FuatAvni'yi kim besliyor?

FuatAvni'yi kim besliyor?

Fuat Avni adlı Twitter kullanıcısının kim olduğu ya da hesabın kime ait olduğuna ilişkin ardı arkası kesilmeyen sorulara yenisi eklendi: fuatavni'yi kim besliyor?

'Fuat Avni kim' sorusu 17-25 Aralık sürecinden bu yana en çok merak edilen sorulardan biri...

Twitter'da fenomen haline gelen ve özellikle de operasyonları önceden duyurmasıyla ön plana çıkan Twitter kullanıcısı Fuat Avni'nin kimliğine ilişkin çarpıcı iddialar ortaya atıldı; hükümete çok yakın biri olduğu da iddia edilen fuatavni hesabını yöneten kişinin Fethullah Gülen olduğu iddiaları da oldukça kuvvetli bir şekilde yayıldı...

EMNİYET İÇERİSİNDEKİ PARALEL ÖRGÜT UNSURLARI"

Akşam yazarı Murat Kelkitlioğlu 'Fuat Avni kim' sorusuna yeni bir boyut vererek 'Fuat Avni'yi kim besliyor' sorusunu yöneltti. Yazar, Fuat Avni'nin 'beslendiği' ve istihbarat aldığı kaynakları ele aldığı yazısında "Emniyet içerisindeki paralel örgüt unsurları 'fuatavni'yi beslemek için hainlikte sınır tanımıyor." diyerek Cemaat'i sorumlu tuttu.

İşte o yazıdan çarpıcı satırlar:

"NE FUATAVNİYMİŞ AMA...."

Paralel örgütün Twitter kuşu önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özel hayatı da dahil olmak üzere kışkırtıcı yazılarıyla dikkat çekti. Arkasından örgüte yönelik operasyonları önceden haber vermesiyle ünlendi. 17-25 Aralık darbe girişiminin deşifre olmasının ardından 'fuatavni' hesabının kimlerden oluştuğuna dair bilgileri bu köşeye taşımıştım.

İsterseniz, önce o yazıyı bir hatırlayalım:

"fuatavni bir kişi değil, bir ekip. Ekip elemanlarından bazıları yurt dışında. Beş kişi oldukları belirlenen ekipte gazeteciler ve emniyetçiler bulunuyor. 'fuatavni' hesabından yayınlanan bazı bilgiler, yabancı bir istihbarat servisinin yardımıyla elde ediliyor, ekipteki bir gazeteciye bu istihbarat servisinden çeşitli bilgiler geliyor, bu isim de ortak hesap 'fuatavni'de bunları paylaşıyor".

KÖKLÜ ÇARE

Evet, birkaç ay önce yazdığım bu bilgilerin sonunda tespit edilen isimleri deşifre etmemiş, devletin kurumlarının bu isimleri bulabileceğine işaret etmiştim. Ancak, aradan oldukça uzun bir süre geçmesine rağmen, 'fuatavni' gövde gösterisini sürdürdü. Son olarak, TÜBİTAK ve TİB'e yönelik casusluk operasyonunu da bir gün önceden duyurdu. Bunun üzerine önceki gün, 'fuatavni' hesabına erişim yasağı konuldu.

Tabii ki bu çare değil! Çünkü, aynı hesap şimdi 'fuataliavni' ismiyle faaliyetlerini sürdürüyor. Bu duruma çok daha köklü bir çare bulunmalı.

Bu arada, 'fuatavni' geçen bu süre zarfında haber kaynaklarını daha da geliştirdi.

BÖYLE PALAZLANDI

Gelin şimdi bugünkü durumu, 'fuatavni'nin giderek nasıl palazlandığını özetleyelim:

"Emniyet içerisindeki paralel örgüt unsurları 'fuatavni'yi beslemek için hainlikte sınır tanımıyor. Diğer terör örgütlerin içindeki muhbirlerden alınan anlık bilgilerin bazıları fuatavni ile paylaşılıyor. Fuatavni 1 saat önce bomba konulacak yazıyor ve 1 saat sonra bomba konuluyor. Bunun örneği İstanbul'da yaşandı. Amaçları 'bakın fuatavni yazmıştı' demek. Fuatavni, paralel örgütün provokasyon yaratmak, moral bozmak için en önemli unsurlarından biri. Yeni atanan müdürler, bu kumpaslarla her gün mücadele etmek zorunda. En ufak bir hatalarını bekleyen gizli hücreler, halen emniyet içerisinde oldukça hakim. 17 Aralık öncesinde İstanbul Emniyeti'nin yüzde 40'ını, hem de en üst düzeyde, paralel örgüt polisleri oluşturuyordu. Bu polisler tek tek tespit edilerek gereken yapılıyor."