Galatasaray farkla yendi!

Galatasaray farkla yendi!

THY Euroleague 4. haftasında Galatasaray Liv Hospital, Neptunas'ı farkı 36'ya kadar çıkardığı mücadelede parkeden 94-68 üstün ayrılarak 2. galibiyetini elde etti.

İLK PERİYODU ÖNDE KAPADI


Abdi İpekçi'de sarı-kırmızılı taraftarların desteğiyle başlayan maçın ilk dakikaları karşılıklı sayılarla başladı. Çeyrek ortasında oyuna ağırlını koyan Galatasaray, ikili oyunlarla Furkan Aldemir'i iyi besledi ve farkı çift hanelere çıkardı. Neptunas, enerjik setlerinde bulduğu dış atışlarla sayılar üretse de ilk periyod 23-15 Galatasaray Liv Hospital lehine noktalandı.

İkinci çeyreğin başında ısrarlar boyalı alana yüklenen Ergin Ataman'ın öğrencileri, rakibini erken faul problemine soktu ancak bu avantajını iyi kullanamadı. Tenis maçı gibi hızlı şekilde bir o potada bir bu potada seyreden karşılaşmada Carlos Arroyo'nun üçlüğü Cim Bom'un farkı çift hanelere çıkarmasını sağladı. Çeyrek sonunda savunma dozajını da arttıran sarı-kırmızılılar devreye 46-32 önde girdi.

ÜÇÜNCÜ ÇEYREKTE FARKI ARTIRDI

Cim Bom üçüncü çeyreğe fırtına gibi başladı. Zoran Erceg'in sayılarına Sinan Güler ve Furkan Aldemir'in performansı da eklenince fark iyiden iyiye tırmandı. Sayı bulmakta zorlanan Litvanya ekibi karşısında hız kesmeyen Galatasaray'da Arroyo'nun sayıları temsilcimizin son on dakikaya 33 sayı farkla girmesini sağladı. (77-44)

2. GALİBİYETİNİ ALDI

Dördüncü periyodun başında son kozlarını oynayan Neptunas farklı aşağı çekmek istese de bu amacı karşılıksız kaldı. Farka rağmen oyun disipilininden uzaklaşmayan Galatasaray, Kerem Gönlüm ve Sinan ile tribünleri coşturmaya devam etti. 36'ya kadar çıkan farkta sarı-kırmızılılar rakibini 94-68 mağlup ederek 4 maçında 2. galibiyetine uzandı. Neptunas ise 3. yenilgisini aldı.