Galatasaray'ın yeni teknik direktörü/Hamza Hamzaoğlu kimdir ?

Galatasaray'ın yeni teknik direktörü/Hamza Hamzaoğlu kimdir ?
Galatasaray'da Prandelli'nin görevden ayrılmasının ardından takımın başına Hamza Hamzaoğlu getirildiğini açıklaması gündeme bomba gibi düştü. Kariyenine İzmirspor'da başlayan Hamza Hamzaoğlu Galatasaray'da önemli başarılara imza atmıştı. A Milli Takım'ın formasınıda giyen Hamza Hamzaoğlu Fatih Terim ile birlikte milli takımda görev almaktadır.

Hamza Hamzaoğlu'ndan ilk açıklama

Sarı-kırmızılı yönetim, dün yaptığı toplantının ardından İtalyan teknik adam ile yollarını ayırma kararı almıştı...

Bu karar henüz resmiyet kazanmadan, Hamza Hamzaoğlu'nun ismi geçmeye başladı.

Galatasaray'a olumlu cevap verdiğini belirten Hamzaoğlu, "Galatasaraylı yöneticilerle telefonla görüştük. Galatasaray bizim camiamız, olumsuz bir cevap vermedim. Yönetim de kendi arasında konuşacak. Ancak ben de şu anda TFF'de görevliyim. TFF'nin de onayının olması halinde, Galatasaray ile görüşeceğiz" dedi.



Hamza Hamzaoğlu'nun kariyeri!

Futbola İzmir'de 1988 yılında başladı. 1991 yılında İzmirspor'dan Galatasaray'a geldi. 1993 ve 1994'te şampiyon olan Galatasaray takımında yer aldı. Galatasaray'da takımla başarıdan başarıya koşan Hamza Hamzaoğlu, 1996 yılında Galatasaray'dan ayrılıp İstanbulspor'a gitti. Burada 2000 yılına kadar oynadı. 2000 yılında Siirt Jetpaspor'a transfer oldu. 2002-2003 yılında Konyaspor'a transfer oldu ve şampiyon olarak 1. Lig'e çıkmasında pay sahibi oldu. Ardından bir sezon Galatasaray'ın ara takımı olan Beylerbeyi'nde oynadı ve sezonun bitiminde aktif futbolculuk kariyerine veda etti.

Millî takım kariyeri

10 kez millî takımlara çağrılan Hamza Hamzaoğlu, 4 kez Türkiye U-21, 5 kez Türkiye Olimpik ve 1 kez Türkiye A Millî forması olmak üzere toplam 10 kez millî formayı giymiştır.

23 Temmuz 2013'ten itibaren Fatih Terim'in Milli takımdaki yardımcılığını yapmaktadır.

Teknik direktörlük kariyeri

Hamzaoğlu 2013-14 sezonunda Galatasaray tribünlerini selamlarken
Hamzaoğlu, 2005-2006 sezonunda Konyaspor'da yardımcı antrenör olarak teknik adamlık kariyerine başladı. 2008-2009 yılları arası Malatyaspor, 2009-2010 yılları arası Eyüpspor'da teknik direktörlük görevini yürüttü. 2010-2011 sezonu başında 1. Lig takımlarından Denizlispor'la 2+1 yıllık sözleşme imzaladı. Denizlispor ile sezon ilk devresini lider bitirmesine rağmen sezonun ikinci devresinde üst üste aldığı kötü sonuçlar üzerine çok eleştirilmeye başlandı ve son olarak 29 Ocak 2011 tarihinde Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'a kendi sahasında 0-1 yenildi.[2] Bu lig karşılaşmasının ardından yapılan basın toplantısında istifa ettiğini açıkladı.

Mart 2011 tarihinde teknik direktör Mehmet Atilla Özcan ile yollarını ayıran Akhisar Belediyespor'u çalıştırmaya başladı. 2011-12 sezonunda 1. Lig'i şampiyon tamamlayan takım, tarihinde ilk kez Süper Lig'e yükseldi.