GAZİANTEPSPOR - SİVASSPOR MAÇININ ARDINDAN

GAZİANTEPSPOR - SİVASSPOR MAÇININ ARDINDAN

Spor Toto Süper Lig’in 18. haftasında Gaziantepspor kendi evinde Sivasspor’a 3-1 mağlup oldu. Maçın ardından iki takımın teknik adamları karşılaşmayı değerlendirdi.
Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk, mağlubiyet için üzgün olduklarını belirterek, “Bugün aslında ilginç bir maç oldu. Maçın özellikle ilk yarısına baktığımızda soyunma odasına 1-0 önde girdik ama inanılmaz hata yapan, topa sahip olamayan, çok fazla panik halinde bir takımımız vardı. Deyim yerindeyse karşımızdaki takım istemediği halde biz topu zaman zaman zorla onlara kaptırıyorduk. Bizim puanımızda olan, 24 puanda olan ligin belki iyi durumunda olan, gözüken bir takım için bu kadar pas hatası, top kaybı çok normal değil. Tabii ki saha çok kötüydü. Özellikle oynandıkça daha da kötü oldu. Çok kötü bir sahada oynadık ama bu pas hataları için bahane değil. İlk yarıya 1-0 önde girmiş bir takım olarak 2. yarıya başlarken biraz daha uyarılarımızı yapmıştık oyuncularımıza. 2. yarı bizim için daha iyi olur diye ümit ediyordum ta ki Binya’nın gördüğü kırmızı karta kadar. Yani bu yaşa gelmiş bir oyuncunun, çok tecrübeli bir oyuncu, oynadığı yer itibariyle çok dikkatli olması gereken bir oyuncunun takımımızı bu şekilde hem yalnız bırakması, hem de penaltıya sebebiyet vermesi affedilemez bir şey. O yüzden maçın dönüm noktası tabii ki kırmızı kart ve penaltı oldu. Çok da erken bir gol yedik, hamle yapamadık. Tam bir hamle yapacaktık, hamle olmadan gol yedik. Daha sonra ofansif hamleler yaptık. Bunlardan da sonuç alamadık. Çok fazla da pozisyon verdik. Bugün çok kötü bir Gaziantepspor vardı sahada. O yüzden üzgünüz. Taraftarımızdan bu anlamda özür diliyoruz. Daha iyi olmak zorundayız. İnşallah daha iyi de olacağız. Topladığımız puanların hiçbir şekilde bizi kandırmaması gerekiyor. Lig çok çetin. O yüzden bundan sonraki haftalarda kendimizi daha iyi toparlamamız gerekiyor. Sivasspor’u da galibiyetinden dolayı kutluyorum” dedi.
SİVASSPOR CEPHESİ
Sivasspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, iyi mücadele ettiklerini belirterek, “Öncelikle kazandığımız için çok mutluyuz. Oyuncularımı tebrik ediyorum. 90 dakika boyunca inanılmaz bir mücadele örneği gösterdik. Özellikle böyle ağır bir zeminde geriye düştükten sonra oyunun 2. yarısında, oyunu çevirmek gerçekten çok zor. Biz de sezon başından beri buna alışık bir takım değiliz ama yeni bir başlangıç olarak görüyoruz ikici yarıyı. Gerçekten camia olarak çok iyi bir yerde değiliz. Fikstürde de çok sıkıntılı bir durumdayız. Mutlaka kazanmamız lazım, ligi yukarıda bitirmek için puanlar almamız lazım. Bütün oyuncu grubumuz ve teknik ekibimiz bunun farkındayız. Bunu çok net görebiliyoruz. Bugün kazandıkları için oyuncularımı tebrik ediyorum ama bizim için bu gün bitti. Ligde daha oynayacağımız 16 maç var. İnşallah o maçlarda da gösterdiğimiz mücadeleyi gösterip ligi daha iyi bir yerde bitiririz” dedi.
“YABANCI OYUNCU ALMAYI PLANLIYORUZ”
Transfer sorularına da cevap veren Yalçın, "Bir yabancı almayı planlıyoruz. Hedefimizde bir oyuncu var. Yapabilirsek alacağız. Çok az bir süre kaldı. Takıma katabilirsek çok daha seçenekli bir kadromuz olursa, bu bizi mutlu eder. Şu anda 20-21 tane ilk 11’de oynatabileceğim oyuncum var. Bu benim için çok sevindirici çünkü çarşamba günü çok farklı bir 11 ile oynadık. Haftasonu çok farklı bir 11 ile oynadık. Şu anda bütün oyuncularım Sivasspor’un formasıyla ilk 11’e çıkabilecek durumda. Bu benim için çok güzel. Bu seçenekleri arttırıyor, çok düşünüyoruz, çok çaba sarf ediyoruz. Kiminle başlayalım diye çok kafa yoruyoruz ama mutluyuz. Özlenen Sivasspor gelecek. Çok acele etmemek lazım. İyi çalıştık. Maçlara iyi hazırlandık. Çok yetenekli bir kadromuz olduğuna inanıyoruz. Devre arasında iyi çalıştık. Fizik gücümüzü daha da arttırdık. İyi antrenman yapıyoruz. Oyuncular da antrenmanlarda iyi çalışıyorlar. Fizik olarak yavaş yavaş istediğimiz seviyeye geliyoruz. Bugünkü maç gösterdi ki oyuncularım kafa olarak artık bu ligin içindeler” şeklinde konuştu.