Gaziantep’te Kapalı Rahim Ameliyatları Başarıyla Yapılıyor

Gaziantep’te Kapalı Rahim Ameliyatları Başarıyla Yapılıyor

Gaziantep Cengiz Gökçek Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi’nde rahim hastalıkları alanında kapalı ameliyatlar başarıyla yapılıyor.
Gaziantep Cengiz Gökçek Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi Başhekimi Dr. İbrahim Murat Onkun rahim ameliyatlarının Türkiye genelinde her hastanede yapılamadığını ifade ederek, “Bu ameliyatı çok şükür biz hastanemizde yaklaşık bir yıldır yapıyoruz. Bölgedeki hastalarımızın da buradaki imkanlardan istifade etmesini istiyoruz. Bu ameliyat ileri teknoloji gerektiren bir ameliyattır. Ve bu teknolojiyi biz hastanemize sağlamış durumdayız. Bu ameliyatları güvenli bir şekilde ve başarıyla doktorlarımız gerçekleştiriyor. Bölge halkının bu imkanların hastanemizde olduğunu bilmesini istiyoruz. Bu ameliyatın açık ameliyata pek çok üstünlüğü var giderek daha fazla kullanılıyor. Bu ameliyatın tamamen total dediğimiz kapalı ameliyat şeklinde Türkiye’de gerçekleştirebilen sayılı hastanelerden birisi olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.
Opr. Dr. Cevdet Hakan Başar yaklaşık bir yıldır kapalı ameliyatları yaptıklarını belirterek, “Rahimde ur ve kis ve rahim ile ilgili olan bütün sorunlarda total dediğimiz kapalı ameliyat tekniğini kullanabiliyoruz. Birer santimlik 3 girişle yaptığımız bu ameliyatın izleri de çok kısa sürede kapanabiliyor. Son olarak ameliyat ettiğimiz hastamız şu anda kendisini toparlama aşamasında. Sağlık durumu gayet iyi ve herhangi bir problemi yok. Birkaç gün içinde tamamen normal hayatına dönecek. Yaptığımız bu ameliyat diğer ameliyatlara göre normal hayatına daha hızlı dönebiliyor” diye konuştu.
Kapalı ameliyat olan 5 çocuk annesi Hanım Şeker, ameliyat öncesi endişeli olduklarını belirterek, “Ameliyattan kurtulacağıma inanmıyordum. Korku yaşıyordum ama sağ olsunlar kapalı olarak yapılan ameliyat sonucu şu anda kendimi iyi hissediyorum. Ameliyatı gerçekleştiren doktoruma ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.
Ameliyat sonrası eşinin iyi olmasından büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade eden Abdulkadir Şeker ise, “Bu tür ameliyatların Gaziantep’te yapılmıyor olması bizim için büyük bir şans. Eşim şimdi kısa sürede sağlığına kavuşacağı için mutluyuz” diye konuştu.