Geleceğin doktorları Bursa'da yetişiyor

Geleceğin doktorları Bursa'da yetişiyor
Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin bilim dolu bir sömestre için planladığı tematik bilim atölyeleri renkli ve eğlenceli görüntülere imzasını atıyor.

Sömestr tatilini bilimle değerlendirmek isteyenler, BTM’nin atölye programlarını doldurdu. 8-12 yaş arasındaki çocuklar için geliştirilen programlar her gün farklı bir içerikle düzenleniyor. İlk çalışma, geleceğin doktorlarının iştirak ettiği ‘iskelet’ atölyesiydi. Geleceğin doktoru olmaya aday 23 öğrenci, mezbahadan getirtilen hayvan kemiklerini inceledi. Neşter yerine falçata kullanan öğrenciler, atölyede kas, eklem ve kemik adam maketi yaptı, kemik gelişiminde etkili olan gıdalarda bulunan glikoz ve protein gibi organik maddelerin tayini deneyini gerçekleştirdi. Atölyede iskelet sistemini eğlenerek öğrenen çocukların mutluluğu yüzlerine yansıdı.

BTM sömestr tematik atölyelerine katılan çocuklar önümüzdeki günlerde mikroskopla inceleme yaparak yeni canlı türlerini keşfedecekleri, kimyada altın kristalleri oluşturacak, kendi model uçaklarını yapıp uçuş tarihi hakkında bilgi alabilecekleri birçok farklı alanda etkinliklere katılabilecekler. Öğlen saat 13.00'te başlayacak etkinlikler, saat 17.00’de sona erecek.