GENÇLERDEN REKTÖRE ZİYARET

GENÇLERDEN REKTÖRE ZİYARET

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu’nun Ordu İl Temsilcileri, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’a projeleri hakkında bilgi verdi.
Madde Bağımlılığı ve Bonzai Konusunda Mücadele Projesi, Kızılay Kısa Film Festivali, Toplumsal Barış Ve Kardeşlik Sürecinde Gençliğin Rolü Projesi, 6 doğu ilinde ilki Diyarbakır’da gerçekleştirilen çözüm süreci çalıştayları, engelliler ve Suriyeli mültecilerle ilgili yardım kampanyaları ve spor faaliyetleri gibi birçok proje ve çalışmaya imza atan Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu, Rektör Prof. Dr. Yarılgaç’ı ziyaret etti.
Edebiyatçı, tarihçi, siyasetçi ve alanında uzman birçok akademisyenle tematik konferans serileri düzenlediklerini de belirten Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Ordu İl Temsilcisi Başkanı Kübra Kırca, amaçlarının gençliğin zararlı alışkanlıklardan uzak tutulması, suça itilen gençlerin topluma kazandırılması, gençlerin ilgi ve kabiliyetlerine göre yetişmesi ve topluma kazandırılması, milli kültür değerlerine saygılı ve bilgili yetişmesinde öncü olmayı hedeflediklerini ifade etti.
YARILGAÇ: “İDEALİST GENÇLERE İHTİYAÇ VAR”
Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Ordu İl Temsilcilerinin gerçekleştirmiş olduğu ziyaret dolayısıyla memnuniyetini belirten Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, günümüz gençlerine model örnek olabilen, kendini geliştiren ve yetiştiren gençlerin sayısının artmasının, ülke geleceğinde önemli bir rol oynadığını dile getirdi. Yarılgaç, “Ülkemizde; girişimci, görev ve sorumluluk bilinci taşıyan, insan haklarına ve toplumsal değerlere saygılı, evrensel öğeleri benimsemiş, bilimsel yetileri gelişmiş, sportif ve sanatsal kapasiteye sahip, demokrat ve düşüncelerini özgürce ifade edebilen bireylere her zaman ihtiyaç vardır. Siz gençlerin böylesine bir bilince sahip olmanız ve toplumsal sorumluluk taşımanız dolayısıyla memnuniyet içerisindeyim. Çağdaş, üretken ve toplumsal değerlere bağlı bireylerin yetişmesi noktasında gerçekleştirdiğiniz proje ve çalışmalarla, siz idealleri olan gençlerin ülkemizin geleceği ve teminatı olacağına dair inancım tamdır" diye konuştu.
Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu’nun 7 bölge federasyonu, 81 il temsilciliği ve 140 kulübünün bulunduğu bildirildi.