Gençlik Merkezi’nden Okullara Gönül Köprüsü

Gençlik Merkezi’nden Okullara Gönül Köprüsü

Elbistan Gençlik Merkezi, ilçe merkezinde bulunan okullarda kullanılmayan eğitim, bilgisayar, spor ve diğer kırtasiye malzemeleri toplayarak, ihtiyacı bulunan okullara dağıtmaya başladı.
Bugüne kadar başta gençlerle ilgili alanlar olmak üzere birçok farklı konuda başarılı çalışmalar yürüten Elbistan Gençlik Merkezi, özel bir uygulamaya daha imza attı. İlçe merkezindeki okullardaki ihtiyaç fazlası ya da kullanılmayan okul malzemelerini toplayarak, merkeze uzak mahallelerdeki öğrencilerin kullanması amacıyla dağıtan gençler, adeta bir gönül köprüsü kurdu.
Kampanya ile ilgili olarak bilgi veren Elbistan Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Yılmaz, amaçlarının gençlerdeki paylaşma ve yardımlaşma duygusunu arttırmak ve pekiştirmek olduğunu söyledi.
İlçe merkezindeki okullarda bulunan ihtiyaç fazlası ve kullanılmayan okul sırası, kırtasiye, projeksiyon cihazı, bilgisayar, bilgisayar masası gibi malzemelerin merkeze uzak mahallelerdeki öğrenciler için toplandığını kaydeden Yılmaz, “Bu kampanyanın ilk adımını bugün attık. AEL İlkokulundan alınan bilgisayarlar ve diğer malzemelerle Çiçek Mahallemizdeki okulumuza bilgisayar sınıfı kurulacak” dedi.
Yılmaz, “2 yıl önce ilköğretim adı altındaki okullarımız, ilkokul ve ortaokul şeklinde ayrıştırıldı. Bu neticede daha önce ortaokul kısmında eğitim-öğretim veren okullarımız ilkokul olunca birçok okul malzemesi atıl duruma geçti. Biz de bu atıl duruma geçen malzemeleri israfı önleme adına, bu malzemelere ihtiyaç duyan köy okullarımıza dağıtmayı amaçladık. Merkezdeki okullarımızın müdürleri ile iletişime geçtik. Kısa bir süre içerisinde malzemeler hazırlandı. Şimdi de dağıtıma başladık. Bu kampanyada bize destek olan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Kürşat Bayazıt beye, şube müdürlerimize ve okul müdürlerimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Okullar arasında bir köprü vazifesi görmek istediklerini kaydeden Yılmaz, “Daha önce okul müdürleri kendi aralarında bu paylaşmayı yapıyorlardı. Biz daha sistemli bir şekilde bunu yapma adına ihtiyaç sahibi okullarımızı önceden tespit ettik. Fazla malzemesi olan okullarımızı da tespit ettik. Biz, gençlerimizle beraber arada köprü olmak istedik. Bu soğuk havada katkı sağlayan Gençlik Merkezi gönüllüsü gençlerimize de teşekkür ediyorum. Şuan AEL İlkokulundan aldığımız bilgisayar ve diğer sarf malzemelerini Çiçek İlk-Ortaokulumuza götüreceğiz ve oraya bilgisayar sınıfı kurulacak. Diğer malzemeler de ihtiyaç sahibi okullarımıza periyodik olarak dağıtılacak” şeklinde konuştu.
AEL İlkokulu Müdürü Faik Türk ise, Gençlik Merkezi’nin girişimleri ile başlatılan kampanyaya ellerinden gelen desteği verdiklerini ifade etti. Türk, “Okulumuzdaki bilgisayar ve diğer birçok malzeme başka bir okuldaki öğrencilerin ihtiyacını karşılayacak. Bundan dolayı bu tür paylaşımları önemsiyoruz. Hayırlı olsun” dedi.
Yardımların ilk ulaştırılacağı okul olan Çiçek İlk ve Ortaokulu Müdürü Ümit Kayıran da, kampanyada emeği geçenlere teşekkür etti.
Kayıran, daha sonra AEL İlkokulu Müdürü Faik Türk’e yardım kampanyasındaki desteklerinden dolayı hediye takdim etti.