Genom Kök Hücre Merkezinde Danışma Kurul Toplantısı Yapıldı

Genom Kök Hücre Merkezinde Danışma Kurul Toplantısı Yapıldı

Erciyes Üniversitesi tarafından Genom Kök Hücre Merkezinde Danışma Kurul Toplantısı yapıldı.
Genom Kök Hücre Merkezinde düzenlenen toplantıya, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, hayırsever ve Kayseri Erciyesspor Başkanı Ziya Eren, Genom Kök Hücre Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yusuf Özkul ve çok sayıda çeşitli ülkelerden gelen bilim adamı katıldı. Toplantıda konuşan hayırsever ve Kayseri Erciyesspor Başkanı Ziya Eren, "Benim ana işim demir, çelik ticaretidir ama çok iyi biliyorum ki bilim ve teknoloji olmazsa demir, çelik işlerim bir şekil alamaz" dedi.
Erciyes Üniversitesi ile tanışma hikayesini anlatan Eren, “Erciyes Üniversitesindeki rektör ve hocalarım beni kan merkezini restore etmeye ikna etmek üzere Erciyes Üniversitesine davet ettiler. Gezdik, inceledik fakat neticede bir restorasyon işi ile ortaya bir eser çıkmayacak. Kendilerine en azından bir eser olması bakımından bir projelerinin olup olmadığın sordum. Metrekare üzerinden pazarlık etik. 2 bin metrekareden pazarlık başladı. Süreç ilerledi ve yan tarafta görmüş olduğunuz Eğitim Fakültesi bana 6 bin 700 metrekare olarak başlatıldı, 9 bin metrekare olarak tamamladık. Sonra gördük ki muhteşem bir eser ortaya çıktı. İnşaat biter bitmez sevgili rektörüm ve hocalarım bize nefes aldırmadı ve bu binayla ilgili telefon görüşmelerimiz başladı. Buraya gerçekten ihtiyaç olduğunu bize hissettirdiler. Bizde elimizden geldiği ölçüde söz verdiğimiz tarihlerde teslim etmek üzere bu binanın inşaatını Allah kısmet etti ve bitirdik" diye konuştu.
Toplantı sonrası konuşan Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, “Önemli bir toplantı için bugün burada bir araya geldik. Genom Kök Hücre Merkezi biliyorsunuz kısa süre önce kurulan bir merkez. Bu merkez hayırseverimiz Ziya Eren ve ailesi tarafından yaptırılmıştır. 1 yıldır da aktif olarak çalışmaya başladı. Tabi gelişme süreci devam ediyor. Burada bilimsel araştırmalar yapıldığı gibi tedavide kullanılacak bir takım ürünlerde üretiliyor. Bununla ilgili olarak yoğun çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde konuştu.
Uluslararası bir danışma kurulu oluşturduklarını belirten Eren, "Bu danışma kuruluna Avustralya’dan Amerika’ya kadar, Japonya’dan Kanada’ya kadar önemli merkezlerdeki önemli bilim adamlarını davet ettik. Yılda bir yada iki defa toplanıp bu hocalarla gerek bu merkezle ilgili gerekse bilimin geleceği ile ilgili toplantılar yapacağız. Bugün bu toplantıyı düzenlemekten dolayı çok mutluyuz. Çünkü Genom Kök Hücre Merkezi artık dünyaca tanınan bir merkez haline geldi" ifadelerini kullandı.