Gıda devleri Türkiye'de buluştu!

Gıda devleri Türkiye'de buluştu!

Koelnmesse’nin gıda ve gıda teknolojisi fuarlarındaki deneyimi ve küresel yeterliliği ile Reed Tüyap’ın yerel Pazar ile ilgili bilgisi ve uluslararası deneyimi ile düzenlenen fuar geniş bir yelpazede gıda endüstrisinin tüm alanlarını kapsadı.

ANUFOOD AVRASYA’DA PENGUEN GIDA DAMGASI 

Fuara damgasını Türkiye’nin en büyük reçel üreticisi, konserve ürünlerde ise kavanozda en çok tercih edilen lider markası olan Penguen Gıda vurdu. Konserve ürünleri ilk kez sağlıklı cam kavanozda sunan; reçel, sebze konserveleri, hazır yemekler, haşlanmış bakliyatlar, salça, turşu, dondurulmuş gıda gibi yüzde 100 yerli üretimden elde ettiği ürün çeşidini 35 dünya ülkesine ihraç eden Penguen Gıda’nın standı yerli ve yabancı konuklar tarafından büyük ilgi gördü.

Ürünleri hakkında bilgi veren Penguen Gıda Genel Müdürü Aykan Sözüçetin, "Köln’de dünyaca ünlü Anuga Fuarı daha önceki yıllarda katıldığımız bir fuar. Dünya’daki en büyük gıda fuarlarından bir tanesi. Bu fuarın Türkiye’de düzenlenmesinden ve burada bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu fuarlar ülkemizi ve bölgemizi tüm dünyaya temsili açısından son derece önemli fuarlar. Ürünlerimize tüm dünyadan ciddi talepler var. Amacımız Penguen markasını tüm dünya ülkelerine yayarak ülke ekonomisine de katkıda bulunmak. Çünkü Türk markaları bunu gerçekten hakediyor” dedi.

Geçen yıl ciro olarak yüzde yirmiye yakın bir büyüme sağladıklarını aktaran Sözüçetin, “2015 hedefimiz de yine benzer doğrultuda, yüzde yirmi büyüme hedefiyle yola çıktık. İnşallah 125 milyon ciroya ulaşmak istiyoruz. Tabiki dış pazar payımızda önemli. Son yıllarda dış pazarda yüzde kırk iç pazarda ise yüzde altmış ihracat payımız var. Bunu bu oranlarda tutma gayretindeyiz” dedi.

"25. yılımızı kutladığımız bu yıl, bizim için artık hedeflerin de daha büyük rotalara çevrildiği çok önemli bir yıl. Artık hedefimiz sektör ihracatında bölgedeki lideri olmak. Bunun için çok çalışıyoruz. Böylesi fuarlarda artık çok daha fazla yer alacağız" diyen Sözüçetin, yeni ürettikleri birçok ürünü de sergilediklerini ve çok güzel tepkiler aldıklarını  söyledi.