Gkv’liler Adana Tüyap Kitap Fuarına Katıldı

Gkv’liler Adana Tüyap Kitap Fuarına Katıldı

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları lise ve ortaokul öğrencileri (GKV), rehber öğretmenleri eşliğinde Adana’da açılan TÜYAP Çukurova 8. Kitap Fuarını ziyaret ederek yazarlarla sohbet ederken yeni yayınlanan kitapları aldılar.
Her yıl Adana’da açılan TÜYAP Çukurova Kitap Fuarının müdavimleri haline gelen GKV Özel Okulları öğrencileri bu yıl da fuarı ziyaret ederek yeni yayınlanan eserleri incelerken ünlü yazarlarla bir araya gelip Türk edebiyatı hakkında sohbet ederek edebiyat alanındaki yeniliklerle tanıştılar.
Adana’da 250 yayınevi ve sivil toplum kuruluşuyla, 300 yazar, şair ve çizerin katıldığı Tüyap Çukurova 8. Kitap Fuarını beğendiklerini ifade eden öğrenciler, “Yazarlarla tanışarak onlarla bir çok konuda sohbet ettik. Yeni yayınlanan kitapları kütüphanemize kazandırdı. Bu tür etkinliklerin Gaziantep’te de sürekli gerçekleştirilmesini istiyoruz” dediler.
200 öğrenci, 20 yönetici ve öğretmenden oluşan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları kafilesi fuar kapsamında gerçekleştirilen çeşitli etkinliklere de katıldı. Yazarların söyleşilerini büyük bir dikkatle izleyen öğrenciler daha sonra yeni aldıkları kitapları yazarlara imzalatmayı da ihmal etmedi.
TÜYAP Çukurova 8. Kitap Fuarı’na katılan ünlü yazarlardan Atilla Dorsay, Gülten Dayıoğlu, Deniz Kavukçuoğlu, Behiç Ak, Nuri Pakdil, İpek Ongun, Can Dündar, Yekta Kopan, Doğan Cüceloğlu, Ataol Behramoğlu, Mavisel Yener, Enver Aysever, İhsan Eliaçık, Ali Kırca, Canan Tan, Hakan Günday, Aytül Akal, Rasim Özdenören, Hikmet Anıl Öztekin, Aslı Tohumcu ve Penguen Çizerleri ve pek çok değerli yazar, şairle tanışan GKV’liler günün anısına hatıra fotoğraflar çektirmeyi de ihmal etmediler.
Kitap severler için gerçek bir şölene dönüşen fuardan önemli kazanımlarla ayrılan öğrenciler Adana ve Mersin’de bulunan tarihi ve kültürel yapıları da ziyaret ederek Gaziantep’e döndü.