Gökçeada Belediyesi'ne yolsuzluk ve rüşvet operasyonu! Telefon görüşmeleri ortaya çıktı...

Gökçeada Belediyesi'ne yolsuzluk ve rüşvet operasyonu! Telefon görüşmeleri ortaya çıktı...

Gökçeada’daki yolsuzluğun, rüşvet çarkının boyutu müteahhit ve belediye başkanının konuşmasıyla ortaya çıktı. Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin ve imar müdürü Seval Duran ve 3 kişi tutuklandı.

Soruşturmaya ilişkin ayrıntılar da ortaya çıktı. İddialara göre Başkan Çetin 11 kişilik rüşvet çarkı kurmuştu. Çetenin şoföründen özel kalemine birçok kişi adadaki imar yolsuzlukları için kullanılıyordu.

BAŞKAN'IN GİZLİ KASASI

İddiaya göre aralarında İYİ Parti eski ilçe başkanı Hasan Erdem’in de bulunduğu şebeke adada kurulan 5 farklı müteahhitlik şirketi ile ortak hareket ediyordu. Şebek, imar verilecek yerleri seçip satın aldırıyordu. Başkanın bir dönem gizli kasası olduğu ileri sürülen müteahhitte iddiaya göre şebeke adına arazi toplayan müteahhitler arasında yer alıyordu.

BAŞKAN'DAN TELEFON: ÇOK GÖZE BATTIN

İmara açılan araziler milyonlarca dolara satılıyor elde edilen hasılat başkanın talimatıyla şebeke üyeleri arasında paylaştırılıyordu. Başkan Çetin söz konusu müteahhidi arayarak çok göze battığını ilçede dedikodu konusu olduğunu ileri sürerek şirket adına alınan bazı arazileri devretmesini istedi.