Gökhan Tepe affetti, hakim affetmedi

Gökhan Tepe affetti, hakim affetmedi

Gökhan Tepe'nin BMW 5.20 marka otomobili Beşiktaş Balmumcu'daki otoparktan taklit anahtarla çalınmıştı. Aracı çaldığı tespit edilen Serdar İ. hakkında "nitelikli hırsızlık" suçu kapsamında dava açılmış fakat ünlü sanatçı, kaskonun zararını karşıladığını ve yoğunluğu nedeniyle davayla uğraşacak vakti olmadığını belirterek şikâyetinden vazgeçmişti.



Gökhan Tepe, şikayetinden vazgeçse de dava kamu adına devam etti. Geçtiğimiz günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Serdar İ.'nin hırsızlık suçunu işleyiş biçimi ile zararın boyutu değerlendirildi ve sanığın üst sınırdan cezalandırılması gerektiği kaydedildi.

Mahkeme, Serdar İ.'nin ünlü şarkıcı Tepe'ye ait aracı çaldıktan sonra aracı satarak elden çıkardığını ve böylelikle kendisine yarar sağladığını; bu nedenle suçun yardım etme boyutunda kaldığını ileri sürdü. Serdar İ.'nin işlediği suçtan dolayı herhangi bir pişmanlık emaresi göstermediği için ceza indirimi uygulanmaması gerektiğini kaydeden mahkeme, hırsızı 5 yıl hapis cezasına çarptırdı.