Görme Engelli Sporcu 3 Altın Madalya Kazandı

Görme Engelli Sporcu 3 Altın Madalya Kazandı

Görme engelli sporcu Öznur Yılmazer; 100, 200 ve 400 metre yarışlarında altın madalya alarak büyük bir başarıya imza attı.
İngiltere’nin Swansea kentinde yapılan IPS Bedensel Engelliler Avrupa Atletizm Şampiyonası’na katılan Öznur Yılmazer, görme engelliler 100, 200 ve 400 metre yarışlarında birinci olarak üç altın madalyayla Gaziantep’e döndü.
Şampiyonaya milli takım ile birlikte katılan genç sporcu Yılmazer, Görme Engellilerde 100 metreyi 13.67, 200 metreyi 28, 20 ve 400 ise 64, 67 saniyede koşarak Türkiye rekoru kırdı ve aldığı dereceler ile T1 kategorisinde Avrupa’nın en iyisi oldu.
Öznur Yılmazer, başarısının hikayesini şu sözlerle anlattı:
“Ben 2011’de spora başladım. İlk olarak bizim görme engellilerin oynadığı goalboll branşında başladım. Ondan sonra gülle atmaya başladım. Daha sonra şimdiki çalıştığım hocamla tanıştım. Beni sahada görünce yanlış bir branş yaptığımı, fiziğime uygun bir branş olmadığını söyledi. Daha sonra gülle atmayı bıraktım. Daha sonra atletizmde 100, 200 ve 400 metreye çalışmaya başladım. Avrupa Şampiyonası’nda da 3 altın madalya aldık. Öncesinde Erciyes’te kamp yaptık. Daha sonra da İngiltere’de düzenlenen Avrupa Şampiyonası’na katılarak 3 altın madalya aldık.”
Aldığı 3 altın madalya sonrasında Türk Bayrağını göndere çekmenin gururunu yaşadığını dile getiren Yılmazer, şunları söyledi:
“Çok gururlandım, çok sevindim. Aslında 3 altın madalyayı birden düşünmüyordum ama hocam sürekli sen şampiyon olacaksın diyordu. Ben pek inanmıyordum ama yine de orada 3 altın madalya almak beni çok sevindirdi. Paralimpik oyunlarına çok büyük bir adım attığımı düşünüyorum. İnşallah paralimpiklerde de altın madalyayı alıp bayrağımızı dalgalandıracağımızı düşünüyorum.”
Şu ana kadar ailesinden ve kendisi gibi görme engelli olan eşi Recep Yılmazer’den destek aldığını belirten Öznur Yılmazer, destek çağrısında bulundu. Yılmazer, “Evlenmeden önce destekçim annem, babam ve kardeşlerimdi. Onlar bana destek oluyorlardı. Evlendikten sonra maddi-manevi eşim, halen yine annem, babam arkamda. Maddi anlamda şu an destekçim eşim. Ama büyüklerimizin bana destek vermesini bekliyorum. Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, Belediye Başkanımız Fatma Şahin’in bana ellerini uzatmasını istiyorum. Çünkü ben bu noktaya sadece eşimin ve ailemin desteği ile geldim. Eğer bana büyük bir destek verilirse paralimpiklerde yine bayrağımızı dalgalandıracağımızı düşünüyorum. Eğer bana büyük bir destek verilirse başarı için söz verebiliyorum. Hocam da başarılı olacağımdan emin. Bana destek çıkılırsa çok büyük şeyler olabilir.”
Kendisi gibi engelli olanlara seslenen Yılmazer, “Spora başlamadan önce evde sürekli kitap okuyordum. Şu anda da okuyorum ama o zamanlar eve daha çok bağlıydım. Sürekli olarak evde bir şeyler yapmak istiyordum. Spora başlayınca her şey daha güzel olmaya başladı. Aktif oldum. Farklı iller gördüm, farklı insanlar tanıdım. Farklı ülkelere gittim. Bu durum beni hayata daha çok bağladı. Beni daha çok hırslandırdı. Hırsımın ve azmimin başarısıyla 3 altın madalya kazandım. Benim gibi olan tüm engellilere spora başlamalarını tavsiye ederim” açıklamasında bulundu.