Görüntüleri ortaya çıkmıştı! Kendini böyle savundu: Korktum

Görüntüleri ortaya çıkmıştı! Kendini böyle savundu: Korktum

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel  Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve suça  karışanların saptanması amacıyla başlatılan soruşturmalar devam ediyor.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi  ekipleri, Başsavcılığın talimatı doğrultusunda Atatürk Üniversitesinde FETÖ ile  bağlantılı kişileri saptamak üzere bazı akademisyenler ile çalışanların  faaliyetlerini mercek altına aldı.

Araştırmalar sonucu FETÖ ile bağlantısı olduğu belirlenen ve gözaltına  alındıktan sonra tutuklanan eski İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr.  Tanç'ın delil kararttığını tespit eden ekipler, üniversiteye ait güvenlik kamera  kayıtlarını inceleyince Tanç'ın odasındaki bilgisayar kasasını alarak evine  götürdüğünü, flash bellekleri de çöpe attığı belirledi.

Bu doğrultuda Tanç'ın üniversite lojmanlarındaki evine giden ekipler,  iş yerinden eve götürülen bilgisayar kasasını ve aynı bölgedeki çöp kutusunda da  3 flash belleği buldu.

- ABD'de iki kez Gülen ile görüştü

İnceleme sonucu 2009 yılı sonrası iki kez ABD'ye gittiği ve burada  terör örgütü elebaşı Gülen ile görüştüğü tespit edilen Tanç, emniyetteki  ifadesinde, FETÖ'nün Atatürk Üniversitesi yapılanması içinde yer aldığını ve  Fetullah Gülen ile irtibatının olduğunu da itiraf etti.

Elde edilen bilgi ve belgelerin doğru olduğunu kabul eden Tanç, "Ben  2009 yılı sonrasında iki kez Amerika'ya gittim. Bunun yanı sıra Gürcistan ve  Azerbaycan'da da bulundum. ABD ziyaretlerimde örgütün Atatürk Üniversitesi  imamının ayarladığı randevularla Pensilvanya'da Gülen'le görüştüm. Bu  görüşmelerimiz büyük bir alanda gerçekleşti. Bu görüşmeler dışında mektuplar  yazarak övücü sözler söyledim." dedi.

- "Korktuğum için delilleri yok ettim"

Atatürk Üniversitesi yerleşkesindeki odasından bilgisayar kasasını ve  çantasını alarak çıktığı, cebindeki flash bellekleri de Anıtlar mevkisinde  bulunan çöp kutusuna atarak delil kararttığı belirlenen Tanç, bu konuya ilişkin  verdiği ifadesinde ise bu eylemleri 15 Temmuz sonrasında yapılan operasyonlardan  çekindiği için yaptığını söyledi.

Çöpe attığı flash belleklerde herhangi bir şey olmadığını ileri süren  Tanç, "O flash bellekleri içinde dualar olduğu için saklıyordum. Ayrıca sohbet  toplantılarının dokümanları da vardı. Başka gizli bir belge de yoktur. Son  zamanlardaki operasyonlar dolayısıyla çok tedirgin oldum. 15 Temmuz ve  sonrasındaki gelişmeler beni korkuttu. Bu nedenle elimde bulunan not kağıtları ve  flash bellekleri çöpe attım. Bunun dışında başka da bir amacım yoktur." diye  konuştu.

Tanç, üniversite eğitimi aldığı dönemde bu yapıyla ilişkisinin  başladığını ve o zamanlarda alt yaş gruplardakilere dersler verdiğini de itiraf  etti.