G.saraya'ı zora sokan uygulamalar

G.saraya'ı zora sokan uygulamalar

Yeni sezonda 4. yıldızı takan ilk kulüp olmak için tüm imkanlarını seferber eden Galatasaray Yönetimi’nin başını saha içinden çok saha dışı olaylar ağrıtıyor. Sarı-kırmızılılar, teknik direktör Cesare Prandelli ve futbolcu kadrosuna büyük güven duyuyor.

Kısa süre içinde takımın oturacağı ve ilk hafta averajla oturulan liderlik koltuğununun ligin son düdüğüne kadar bırakılmayacağına inanıyor. Ancak saha dışında ise yönetime büyük baskılar var. Hesapta olmayan yaptırımlar can sıkıyor. Camia, yapılan bu psikolojik oprasyonlara büyük tepki gösteriyor.

İşte TFF, SPK, Borsa, Maliye ve GSGM’dan gelen ve Galatasaray’ı zor durumda bırakan bazı uygulamalar…

ÖDEMELER AKSATILIYOR!

Galatasaray Yönetimi’nin göreve geldiğinden beri Yıldırım Demirören başkanlığındaki Türkiye Futbol Federasyonu Yönetimi’ne olan duruşu ortada. Süper Kupa maçının ardından verilen seyircisiz oynama cezası ipleri koparma noktasına geldi. Kulislerde konuşulan bir iddia ise sarı-kırmızılı camianın büyük tepkisini çekmiş durumda. İddiaya göre Türkiye Futbol Federasyonu, naklen yayın paralarınının ödemesini aksatıyor. Hatta, aksamanın yaşandığı tek kulübün Galatasaray olduğu öne sürülüyor.

HEM SPK HEM BORSA!

Yapılan ilk sermaya artırımı ile önemli bir kaynak elde eden Galatasaray’a ikinci sermaye artırımı için şatlı onay verilmesi yönetimin finansal dengesini olumsuz etkiledi. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) sermaye artırımına izin verdi ama kulübe bu operasyon sonrası hisse satışının 1 yıl boyunca yasak etmesi tüm planları alt üst etti. Bu de yetmezmiş gibi Borsa İstanbul’dan gelen uyarı yazısı camianın moralini fena halde bozdu. Kulüp avukatları Borsa’da işlem gören diğer kulüpler ile eşit davranılmadığı görüşünde. Hem SPK’dan hem de Borsa İstanbul’dan gelen haberler yönetimi zor durumda bıraktı.

MALİYE NEFES ALDIRMIYOR

Galatasaray’ın Maliye ile de arası çok iyi değil. Vergi Dairesi, 54 milyon TL vergi aslı ve aynı miktarda ceza kesmesinin ardından uzlaşma talebini geri çektikten sonra sarı-kırmızılılara 123 milyon TL’yi aşkın bir vergi cezası çıkarmıştı. Kombine ve bilet satışında uygulanan makbuz kesme yoluyla elde edilen gelirin kulübe bağış olarak kaydedilmesi nedeniyle ceza kesilmesi yönetimi iyice zora sokmuştu. Birçok kulübün veriği borcunun bulunmasına rağmen sürekli Galatasaray’a yeni cezalar kesilmesi ve tek borçlunun Galatasaray’mış gibi gösterilmesi ve Maliye’nin sürekli olarak hesapları incelemesi de sarı-kırmızılı camiadan büyük tepki görüyor.

GSGM SÜREKLİ SIKIŞTIRIYOR

Türk Telekom Arena konusunda Galatasaray ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün yıldızı hiç barışmadı. Stadın kullanım hakkı sarı-kırmızılı kulübe devredilmedi. GSGM, stadın üstünün Galatasaray tarafından kapanmasını istiyor. Ancak sarı-kırmızı yöneticiler, çeşitli üniversitelerden aldıkları raporları göstererek stadın üstünün kapanması halinde tesisin deprem yönetmeliğine uymayacağını ifade ediyor. GSGM’nin Türk Telekom’un isim sponsorluğundan para istemesi, kiralama ücretlerini gündeme getirmesi ve sürekli olarak stadı geri almakla tehtid etmesi sarı-kırmızılı yöneticileri zorluyor.