Gül’den 'Nusaybin' açıklaması

Gül’den 'Nusaybin' açıklaması

Gül, bu haftaki Cuma Namazı’nı kılmak için Orman Bölge Müdürlüğü içinde yer alan Fatih Ormanı Camisi’ne gitti. Gül’ün namaz kılacağı cami girişinde çevresinde güvenlik önlemleri alınırken, cemaat içeriye üst araması yapılarak girdi. Namazın ardından vatandaşlarla selamlaşan ve onlarla hatıra fotoğrafı çektiren 11’inci Cumhurbaşkanı, çıkışta gazetecilerin gündeme ilişki sorularına cevap verdi.

"MEKANLARI CENNET OLSUN"

Eski yakın koruma ekiplerinden iki bomba imha uzmanının Nusaybin’de şehit düşmesine ilişkin yöneltilen soruya Gül, “Bizim Bomba İmha ekibimizden de arkadaşlar var. Birbirinden kıymetli Binbaşı, Emniyet Amiri; hepsi de büyük fedakârlıklar içerisinde görevlerini yapıyorlar. Hepsine Allah’tan rahmet eylesin. Mekânları cennet olsun. Başta aileleri ve bütün milletimize baş sağlığı diliyorum. Hem polis teşkilatına, hem silahlı kuvvetlerine baş sağlığı diliyorum” dedi.

"BUNLARI KONUŞMAK TATSIZ ŞEYLER"

Abdullah Gül, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun Salı günkü Grup Toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na yönelik sözlerini de soran gazetecilere, “Bu kadar şehidin olduğu bir dönemde bunları konuşmak doğrusu ayıp olur. Bunlar olmaması gereken mevzular. Bu kadar şehit; her gün 5 tane 10 tane şehidin olduğu bir memlekette bunları konuşmak tatsız işler” cevabını verdi.
Gül, yapılan açıklamaların ardından vatandaşların yoğun sevgi gösterileri arasında camiden ayrıldı.