Gülen'in yakalama kararıyla ilgili flaş açıklama!

Gülen'in yakalama kararıyla ilgili flaş açıklama!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fethullah Gülen hakkında kırmızı bülten çıkarılmasıyla ilgili “Bakanlığımızın, bu yakalama kararının Bakanlığa gelmesi üzerine neler yapılacağı konusunda bir ön hazırlığı var ancak yakalama kararı Bakanlığa intikal etmedi, intikal ettiği zaman gereği yapılacak” değerlendirmesinde bulundu.

Bozdağ, Ankara Palas’ta Dışişleri Bakanlığının Reform Eylem Grubu (REG) İkinci Toplantısı öncesi gazetecilerin gündeme ilişkin sorusunu yanıtladı.

Bir gazetecinin, “Fethullah Gülen için kırmızı bülten yayımlandığı ve Adalet Bakanlığının da işlemleri bitirmek üzere olduğu” yönündeki haberleri hatırlatması üzerine Bozdağ, İstanbul Sulh Ceza Hakimliğinin, İstanbul Savcılığının talebi üzerine Gülen hakkında yakalama kararı verdiğini anımsattı.

Bozdağ, bu kararın bundan sonra takip edeceği usulün, Türkiye’nin yasalarında ve taraf olduğu anlaşmalarda belli olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

“Adalet Bakanlığına gelecek, Adalet Bakanlığı gerekli incelemeleri yaptıktan sonra Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol Daire Başkanlığına gönderiyoruz. Onlar da bunu Fransa Lyon’a gönderiyor. Bir değerlendirme yaptıktan sonra bunu üye 190 ülkeye gönderiyor. Bakanlığımızın bu yakalama kararının Bakanlığa gelmesi üzerine neler yapılacağı konusunda bir ön hazırlığı var ancak yakalama kararı Bakanlığa intikal etmedi, intikal ettiği zaman gereği yapılacak.”