Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin Eylül Ayı Toplantıları Sona Erdi

Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin Eylül Ayı Toplantıları Sona Erdi

Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin geçtiğimiz Pazartesi günü başlayan Eylül ayı toplantıları bugün yapılan toplantıyla birlikte sona erdi.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan’ın da katıldığı son gün toplantısını Başkan Vekili Hüseyin Bedir başkanlığında gerçekleştiren İl Genel Meclisi üyeleri, şehirle ilgili önemli kararlar aldı.
AKÇAKALE KÖYÜNE YENİ YURT YAPIMINA VİZE ÇIKTI
İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından Akçakale köyü 116 ada 5 parselde bulunan taşınmazda yurt yapımıyla ilgili hazırlanan 1/5000’lik uygulama ve nazım imar planlarıyla ilgili hazırlanan raporu komisyon başkanı Hüseyin Güvendi açıkladı.
Güvendi, anılan bölgede yurt yapımı için teklifin daha önce 12 kat olarak geldiğini ve Meclisin bunu reddettiğini hatırlatarak, ilgili müteşebbislerin bu kez 6 kat olarak hazırladıkları planların teknik elemanlar ve komisyonca en ince detayına kadar incelendiğini belirterek bu kez uygun gördüklerini söyledi.
Bu konuda çok hassas olduklarının altını çizen Güvendi, Gümüşhane’nin var olan yurt sorununu kabul etmekle birlikte yetkileri dahilinde olan Belediye mücavir alanları dışında çarpık yapılaşmaya müsaade etmeyeceklerini dile getirerek, komisyonun yaptığı çalışmanın detaylarıyla ilgili bilgi verdi. Daha sonra yapılan oylamada madde oy birliği ile kabul edildi.
YATIRIM PROGRAMI KOMİSYONA GÖNDERİLDİ
İl Genel Meclisi Başkan Vekili Hüseyin Bedir, toplantıda İl Özel İdaresi’nin 2015 yılı yatırım programının Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilmesine karar verdiklerini belirterek, Gümüşhane-Bayburt illeri katı atık birliğine ise İl Genel Meclisi üyelerinden Tuncay Taşdemir ve Hüsamettin Şahin’in asil, Fikret Akan ve Hüseyin Güvendi’nin yedek üye olarak seçildiğini söyledi.
BELEDİYE BAŞKANLIĞI ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİNİ İSTEDİ
Bedir, son toplantıda ayrıca Belediye Başkanlığının teklifi üzerine kent merkezinde bulunan Atatürk Kültür Merkezi’nin Belediye Başkanlığına yapılacak bir protokol karşılığında belirli süreli tahsis edilmesi hakkındaki maddenin de oy çokluğu ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildiğini sözlerine ekledi.