Gümüşhane’de Şahin Avcıları Kıskıvrak Yakalandı

Gümüşhane’de Şahin Avcıları Kıskıvrak Yakalandı

Gümüşhane’de Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri uzun zamandır takip ettiği kaçak şahin avcılarını kıskıvrak yakaladı. Yaklaşık 7 bin lira para cezası verilen avcıların malzemelerine de el konuldu.
Alınan bilgiye göre, Köse ilçesine bağlı Salyazı köyü mevkiinde kaçak olarak ağ ve canlı mühre ile şahin avcılığının yapıldığını tespit eden Doğa Koruma ve Milli Parklar Gümüşhane Şube Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz haftalarda 2 ekiple kaçak avcılara baskın yapmış, ancak kaçak avcıların Bayburt sınırına çok yakın olması ve çok organize olmaları nedeniyle Bayburt’a kaçmalarını engelleyememişti.
Yapılan operasyonda kaçakçılarının plakasını tespit eden Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, önceki gün sabah erken saatlerde aracın yine aynı bölgeye geldiğini tespit edince 3 Gümüşhane Şube Müdürlüğü ekibi, 2 Köse Jandarma ekibi, Bayburt sınırına kaçması ihtimaline karşı da Bayburt Şube ve Jandarma ekipleriyle irtibata geçerek, kaçakçıların etrafını sardı.
Bütün bunlara rağmen 45 dakika boyunca ekiplerden kaçan kaçakçılar, yapılan titiz çalışma sonucu yakalandı.
Şahısların kaçarken araziye attıkları güvercin ve kapan malzemeleriyle birlikte ele geçirilen araçta çok sayıda ağ, ip, dürbün, tel, şahin gözlüğü gibi şahin avında kullanılan malzemeye el konulurken, Şanlıurfa ve Hatay nüfusuna kayıtlı olduğu belirlenen 2 şahsa 3 bin 466 TL idari yaptırım cezası, 3 bin 500 TL de tazminat cezası uygulandı.