Güneydoğu’nun En Büyük Yatırımı Devam Ediyor

Güneydoğu’nun En Büyük Yatırımı Devam Ediyor

Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde yapımı süren bölgenin en büyük sağlık ve turizm yatırımı olmasının yanı sıra yine bölgenin ilk 5 yıldızlı tatil köyü olacak olan Helinamın Termal Tatil Köyü’nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Proje yürütücüsü Hamza Öner, çalışmaların tamamlanması ile birlikte ortaya birinci sınıf bir tatil köyü çıkacağını belirterek, ilk teslimatlara 2015 sonu ile başlayacaklarını kaydetti.
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük sağlık ve turizm yatırımı olan ve Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde yapımı sürdürülen Helinamın Termal Tatil Köyü’nde çalışmalar sürüyor. 3 bin devrenin kaba inşaatının tamamlandığına ve ince inşaata başladıklarına dikkat çeken proje yürütücüsü Hamza Öner, "Şu an 78 daire yapıyoruz ve bunların kabası bitti. Bir daireyi 36 kişiye 10’ar günlük tapularla veriyoruz. Burası tamamlandıktan sonra birinci sınıf bir tatil köyü çıkacak ortaya. Bunun yanı sıra bölgenin ilk fizik tedavi merkezi olacak burası. Doğal tedavi çalışmaları da uygulanacak. Çermik kaplıcalarının şifasının tartışılmaz olduğu ortada. Bunu daha modern bir tesisle hizmete sunacağız" dedi.
"10 MİLYON DOLARLIK YATIRIM YAPILDI"
Şimdiye kadar öz sermayeden 10 milyon dolarlık bir yatırımlarının olduğunu vurgulayan Öner, "Burası tamamlandığında hem Çermik hem Diyarbakır hem de bölgenin ekonomisine ve turizmine katkı sunacak. Şu an çok ciddi bir talep var. Hem yurt dışından ve bölgeden hem de Irak Kürdistan’ından yoğun bir talep var. Şu an inşaatlarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Çalışma tamamlanınca Çermik’e yılda 100 bin aile getirmeyi hedefliyoruz. Bunun da katkıları sadece Çermik’e değil, Diyarbakır ve bölgeye olacaktır" diye konuştu.
İlk etabın 2015 sonu ile tamamlanacağını da anlatan Öner, "Dairelerle birlikte fizik tedavi ve SPA merkezini de 2015 yılı sonu ile teslim edeceğiz. Ayrıca, Ceylan Karavil Park’ta satış ofisimizi de yakında hizmete açacağız" diye konuştu.