Güntekin Onay Liverpool maçını değerlendirdi!

Güntekin Onay Liverpool maçını değerlendirdi!

Vatan Gazetesi Yazarı Güntekin Onay, Beşiktaş ve Trabzon'un rövanş maçlarına umutlu çıkması için ilk rauntta izlemeleri gereken yol haritasını çizdi:

Siyah-beyazlılar ceza alanlarında Liverpool’u beklerse hata yapar. Gol yememekten çok, atmaya yönelik bir Beşiktaş tura yakın olacaktır

Bordo-mavililer ise Napoli’nin bu savunmasına karşı pozisyon bulur. Ancak asıl mesele rakibin güçlü hücum hattına gol fırsatı tanımamak

Liverpool, kuraların çekildiği günkü formunun çok üzerinde. Son 15 maçta tek yenilgi aldılar, o da Chelsea’ye.. Hücum bölgesinde Sturridge’in sakatlıktan kurtulmuş olması Kırmızılar’ı çok rahatlattı. Ayrıca son dönemde sezon boyunca hiç ortalarda görünmeyen Balotelli de kıpırdanmaya başladı. Ancak Liverpool’un hücum gücünü asıl belirleyen Sterling ve Coutinho gibi forvet arkası oyuncular. Belki bu isimlerin yanına Lallana’yı da ekleyebiliriz. Özellikle Sterling ve Coutinho son derece yetenekli, kıvrak ve topla çok çabuk tehlikeli oyuncular.

GERRARD & MARKOVIC ŞANS!

ORTA alanda Gerrard’ın sakat; Markovic’in ise cezalı olması Beşiktaş açısından büyük avantaj. Kaptan Gerrard, son dönede temposu iyice düşse de oyun zekasıyla, tecrübesiyle gerçek bir maestro. Ayrıca duran topları ne derece etkili kullandığını da söylemeye gerek yok.

Açık konuşalım... Liverpool’u Anfield Road’da yenmek hiç kolay değil. Lakin İngiliz ekibi yenilmeyecek bir takım da değil. Beşiktaş’ın bu sezon oynadığı Arsenal ve Tottenham’dan daha yüksek bir kaliteleri yok.

Beşiktaş kendi ceza sahasında bekleyip, rakip atakları karşılama yoluna giderse hata yapar. Çünkü siyah-beyazlıların savunması gömülüyken sağlam duramıyor. Liverpool’u mümkün olduğu kadar kalesinden uzakta karşılayan, orta sahada pres yapan bir Beşiktaş orada istediğini almaya daha yakın olur. Gol yememekten çok, gol atmaya yönelik bir Beşiktaş tura daha yakın olacaktır.

Liverpool'un Sturridge, Sterling ve Coutinho gibi 3 yetenekli oyuncusunu kendi ceza sahamızda bekleyerek durduramayız. Liverpool’un sıradan oyunculardan kurulu savunması da Demba Ba, Gökhan Töre ve Jose Sosa’yı durduramaz. İşte anahtar burada.

Rafael Benitez, bir puzzle gibidir. Hangi maça hangi kadroyla çıkacağını hiç kimse bilemez, tahmin bile edemez. O yüzden bugünkü Napoli 11’i için sağlıklı bir tahmin yapmak hiç ama hiç kolay değil. Ancak Benitez, rakipleri çok iyi analiz eder ve takımını taktiksel olarak bu kritik maçlara çok iyi hazırlar. Şu bir gerçek ki Napoli, Trabzonspor’un zayıf ve güçlü taraflarını bilerek Avni Aker’e çıkacak bugün.

Tam kadro bir Trabzonspor, Napoli karşısında tur şansını dengeleyebilirdi. Bordo-mavili ekibin çok değerli oyuncuları var. Ancak Bosingwa ve Oscar Cardozo gibi uluslararası tecrübeye sahip oyuncuların oynamama ihtimali büyük temsilcimiz için büyük bir kayıp olarak görünüyor.

Trabzonspor, takım oyunu konusunda da bir türlü istediği seviyeye gelemedi. Özellikle savunmada güvenli bir duruşu yok bordo-mavililerin. Dengeli bir oyun, duran toplar ve hızlı hücumlar Trabzonspor için golü getirecek en önemli adımlar. Golü bulmasında çok benim endişe duyduğum kısım top rakipteyken ne yapacağız? Manolo Gabbiadini, Callejon, Marek Hamsik ve Higuain gibi yıldızları nasıl durduracağız?

DEFANSIN GÖBEĞİ SORUNLU

NAPOLI, savunmasının göbeği hariç her hattıyla çok güçlü bir takım. Sürekli yapılan rotasyon Rafael Benitez’in stili ancak takımın da bir türlü istikrar yakalamamasının en büyük nedeni. Trabzonspor, Napoli’nin bu savunmasına hem pozisyon hem de gol bulur. Önemli olan bu güçlü hücum hattından gol yememesi. Bordo-mavili temsilcimiz için bir anahtar var o da güçlü bir takım savunması.