Güvenlik görevlilerinden gazetecilere saldırı

Güvenlik görevlilerinden gazetecilere saldırı

 Manisa’nın Soma ilçesinde, 301 işçinin hayatını kaybettiği Eynez Maden Ocağı karıştı. Maden ocağındaki güvenlik görevlileri, Maden İşçileri Dayanışma ve Mücadele Derneği bünyesinde basın açıklaması yapan madencilerin görüntülerini çekmek isteyen basın mensuplarına saldırdı.
Dernek bünyesinde toplanan madenciler, Manisa’nın Soma ilçesinde 301 madencinin hayatını kaybetmesine neden olan facianın 1. yıldönümünde basın açıklaması yapmak istedi. 301 madencinin öldüğü Eynez maden ocağında toplanmak isteyen grup, madenin girişinde güvenlik engeline takıldı. Basın mensuplarının görüntü almasına engel olan güvenlik görevlileri, basın mensuplarına saldırdı. Madenciler ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) yöneticilerinin olduğu alanda ortalık karıştı.
MADENE SİYAH ÇELENK
Arbede sonrası grup adına yapılan basın açıklamasında şöyle denildi: “Ailelerin henüz gözyaşları kurumamışken, ‘her şey denetlenmiştir, kusur yoktur, Türkiye’nin en modern madenidir’ denerek Soma Holding yönetiminin avukatlığına soyundu. Katliamın üstünden bir yıl geçti. Göstermelik olarak açılan davanın dışında ne değişti? Sanıkların mahkemeye getirilmek istenmediği, avukatların, ailelerin tartaklandığı, sadece bir kısım günah keçisinin yargılandığı davadan başka ne değişti?” Basın açıklamasının ardından madenin kapısına siyah çelenk bırakıldı. DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve DİSK yöneticileri de olay yerine gelerek basın açıklaması yaptı.