Hacı Adayları Dualarla Uğurlandı

Hacı Adayları Dualarla Uğurlandı

Ordu’nun Fatsa ilçesinde 2014 yılı hacı adayları otogarda düzenlen tören ve yapılan dualar ile kutsal topraklara uğurlandı.
Fatsa İlçe Müftülüğü tarafından hacı adayları için otogarda bir tören düzenlendi. Tören bir din görevlisinin kur’an okuması ile başladı. Ardından 4 din görevlisi tarafından ilahiler okundu.
Bu yıl Fatsa’dan 120 hacı adayının kutsal topraklara gittiğini ifade eden Fatsa Müftüsü Hüseyin Can, "Fatsa, Aybastı, Çamaş, Korgan, Çatalpınar ilçelerinden toplamda ilk turda 57 hacı adayımızı gönderiyoruz. Toplamda Fatsa’dan hacca gidenlerin sayısı 120 kişidir. Hacı adaylarımızın bir kısmı şirketlerle gidecekler. Hacılarımız inşallah bu kutsal görevlerini en iyi şekilde tamamlayıp dönerler. Kafilenin başına 4 din görevlimizi görevlendirdik. Hacılarımızı bu yıl fazla gönderemedik ülke olarak. Bunun nedeni Mekke’de büyük bir inşaat var. Bu inşaattan dolayı kotayı düşürdüler. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu sıkıntı giderilecektir. Sırada bekleyen çok hacı adayımız var. Bu yıl kura çekilmedi. Giden hacı adaylarımız 8 yıl önce başvurmuş kişilerdir. Bir daha ki yılda geri kalan hacı adaylarımız gidecek ve iki yıl sonra tekrar hacca gidecekler için kura çekilecek. Hacılarımızı dualarla uğurlamak için buraya geldik. Allah yollarını açık etsin hacları kabul olsun” dedi.