Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Gündem

Haftalık Penguen'e 'asıl' Penguen Dergisi'nden cevap geldi

Kapanacağını duyuran Haftalık Penguen Dergisi’ne dair yapılan haberler üzerine, isim hakkının sahibi olan ‘asıl’ Penguen’den cevap geldi.

Yayınlanma:
Haftalık Penguen'e  'asıl' Penguen Dergisi'nden cevap geldi

Geçtiğimiz günlerde, birkaç sayıdan sonra maddi zorluklardan ötürü yayın hayatına son vereceğini duyuran Haftalık Penguen Dergisi’ne dair sosyal medya üzerinden destek ve bağış kampanyalarının ardından, 2001 yılında yayınlanmaya başlayan ve derginin isim hakkının sahibi olan aylık kültür sanat dergisi Penguen’in imtiyaz sahibi Kamar Ararat Kalpakçiyan’dan den cevap geldi. Kalpakçıyan, tepkisini Instagram üzerinden yayınladığı mesaj ile duyurdu: “Arkadaşlar, internet üzerinde dönen bazı haber ve kampanyalar üzerine size biraz bilgi sunma ihtiyacı duydum. Malum, bir dergi maddi zorluklar yüzünden kapanıyor ve bu konuda yardım kampanyaları düzenleniyor. Öncelikle, bu derginin adı “Penguen” değil, “Haftalık Penguen”dir. “Haftalık” kelimesi her ne kadar periyod, yani bir zaman aralığı bildirdiğinden farklı bir isim yaratmasa da, dergiyi çıkaranlar bu yöntemi bulacak kadar akıllı olduklarından, böyle harika bir yol buldular dergiyi çıkarabilmek icin. Peki neden mi “Penguen” ismini kullanamadılar? Çünkü o ismin hakları, o dönem benim çıkardığım bir kültür-sanat (ve edebiyat) dergisine aitti. Şu anda sizin hırsızlığa, zorbalığa ve haksızlığa karşı duruşu olduğunu düşündüğünüz bu yeni dergi, tam da bu değersizlikler üzerine hakkı olmadan, tehditle, zorbalıkla ismimize el koydu! “Oğlum, senin kıçıkırık edebiyat dergini kaç kişi okuyor, sesini kim duyar, biz bir karikatürle milyonlara ulasırız, bir daha eline kalem alamazsın” sözleriyle yıllardır hayatımı zindan eden bu insanlar mı zorbalığa, haksızlığa karşıymış? O dönemde beş parasız, borç içinde kaldığımı gördüklerinde pişkin pişkin gülerek “bi şey olmaz ya, arada sırada uğrarsın, sana birkaç sayfa kağıt veririz, yazılarını yazarsın” diye dalga geçen insanlar, bugün maddi sebeplerle dergilerini kapatmak zorunda kalıyorlar. İşte bu yüzden de, onların bugün yaşadıkları salt maddi bir sorun değil, “Karma”nın ta kendisidir… Konuyla ilgili daha fazla bilgi sahibi olmak isteyen arkadaşlarıma o dönem yaşananları daha ayrıntılı bir şekilde anlatırım… Hepinize sevgiler…”

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler