Hamsi fiyatı düştü

Hamsi fiyatı düştü

Batı Karadeniz'de bol miktarda gerçekleşen hamsi avı,  geçen hafta sonu tezgahlarda 20 liraya kadar yükselen fiyatın 8 liraya  gerilemesini sağladı.
Ordu Kumbaşı Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Şahin Aydemir, Batı Karadeniz'de son günlerde bol miktarda hamsi  avı gerçekleştiğini belirtti.

Daha önce hava muhalefeti nedeniyle hamsinin yok denecek kadar az  avlandığını dile getiren Aydemir, "Dolayısıyla hamsinin kasa fiyatı 200 liraya  kadar yükselmişti. Şu anda hamsinin kasası 80 ile 100 arasında değişen  fiyatlardan satışa sunuluyor." dedi.
Aydemir, kasa fiyatı düşen hamsinin tezgahtaki fiyatının da  gerilediğini ifade ederek, "Ordu'da hamsinin kilogramı 8 liraya kadar düştü. Bu  fiyat tüketici açısından oldukça makuldür. Kilosu 20 liraya çıktığında şikayet  konusu olan hamsi, 8 lira fiyatıyla vatandaşımızın da yüzünü güldürmüştür." diye  konuştu.
Şahin Aydemir, hamsinin halen sürü halinde olduğunu ve hangi bölgede  olacağının çok kestirilemediğini de kaydederek, şunları söyledi:
"Hamsi çok hızlı göç edebilen bir balık türü. Bir gün içerisinde  kilometrelerce yol kat edebiliyor. Dolayısıyla hamsi bir bakıyorsun Batı  Karadeniz'de, bir bakıyorsun Doğu Karadeniz'de çıkıyor. Hamsi kaçıyor,  balıkçılarımız kovalıyor. Sezon sonuna kadar bu böyle olacak."

VATANDAŞ FİYATTAN MEMNUN
Altınordu ilçesinde vatandaşlardan Rıza Tok, bu sezon hamsinin  ortalama 10 lira seviyelerinden satışa sunulduğunu, bugün fiyatların 10 liranın  altına düştüğünü söyledi.
Oldukça lezzetli olan hamsinin fiyatının kendilerini memnun ettiğini  vurgulayan Tok, "8 liraya kadar düşen fiyatın daha da aşağı inmesini bekliyoruz.  Ancak deniz şartları ortada. Av fazla olacak ki fiyat düşsün. Bununda  bilincindeyiz." dedi.