Haniçi: "charlie Hebdo Bir Provokasyon Dergisidir"

Haniçi: "charlie Hebdo Bir Provokasyon Dergisidir"

Malatya Avukat Katipleri ve Sekreterleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Haniçi, Fransa’da yayın yapan Charlie Hebdo’nun bir provokasyon dergisi olduğunu söyledi.
Yazılı bir açıklama yaparak, İslami değerlerle alay eden dergiyi kınayan Malatya Avukat Katipleri ve Sekreterleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Haniçi, “Fransa’daki sözde mizah dergisi olan Charlie Hebdo aslında bir provokasyon dergisidir, bir fitne dergisidir. Bu dergi 2012 yılında yine yüce peygamberimize atfen karikatürlerini yayınlamıştı” dedi.
Aynı derginin yine aynı şekilde Hz. Peygambere hakaret ettiğini belirten Haniçi, “İslam’ı rencide ederek İslam’ı yok sayarak meydan okurcasına yayın yapmıştır. Bu oyunun emperyalistler tarafından derin bir oyun olduğunun bilincindeyiz. Bu hareketin İslam’a karşı olduğu ve aynı zamanda insanlığa karşı olduğu ortadadır. Müslümanlar bunu çok iyi görsünler ve uyanık olsunlar ve hala birbiriyle uğraşmaktan vazgeçsinler” ifadelerini kullandı.
Cumhuriyet gazetesinin bu duruma alet olmasının düşündürücü ve kışkırtıcı olduğunu savunan Haniçi, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Dünya tam da kardeşlik çağrıları üzerine yoğunlaşmışken, Cumhuriyet gazetesinin Müslümanların üzerinden hesap yapmaları manidardır. Bu sadece İslam’a olan bir hakaret değil aynı zamanda bütün insanlığa yapılmış bir hakarettir. Her kutsiyet sahibi insan buna tepki göstermesi gerekiyor. İslam Peygamberi Hz. Muhammed’e (s.a.v.) pervasızca, saygısızca, küstahça saldırıda bulunan ve bu saldırıya zemin hazırlayan herkesi şiddetle kınıyoruz. Hazreti Peygambere yapılan hakaret hiçbir şekilde kabul edilemez. Hiçbir şey olmamış gibi davranarak bu olaya göz yummak da samimiyetsizliktir. Cumhuriyet gazetesini de Müslümanlardan özür dilemeye davet ediyorum.”