Hasip Kaplan'dan sapanlı protesto

Hasip Kaplan'dan sapanlı protesto

TBMM Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmelerinde HDP Milletvekili Hasip Kaplan, hükümetin güvenlik paketini protesto etmek için kürsüye sapanla çıktı. Kaplan, zarfın içinden çıkardığı mermi ve kapsülü göstererek, "Sizin güvenlik paketiniz işte bu. Mermiye kapsüle ceza yok, şu sapana var. Kuş musunuz ki korkuyorsunuz? Demokrasi böyle korunmaz" dedi.

Hasip Kaplan, Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan, Numan Kurtulmuş ve Ali Babacan’a sapanı göstererek, "Sapanın cezası 4 sene, tabancanın cezası 1 sene. Sizin hükümet kuş mudur korkuyor" dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda bükçe görüşmelerinin ikinci turunda söz alan HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, sarı bir zarf ile kürsüye geldi. Konuşmasının sonunda zarfın içinden Kpalan, gaz kapsülü ve sapan çıkarttı. Kapsülleri gösteren Kaplan, ardından eline sapanı alarak komisyon sırasında oturan Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan, Numan Kurtulmuş ve Ali Babacan’a sapanı göstererek, "Güvenlik paketi mermi cezası yok. Gaz kapsülü kafada patlasa cezası yok. Bende bir sapan göstereceğim. Sapan 4 sene, tabancanın cezası 1 sene, sizin hükümet kuş mudur korkuyor sayın Akdoğan. Kuş mudur hükümetiniz. Güvenlik hukukla, İnsan hakları, demokrasi, adalet ile korunur. Adaletin olduğu yerde barış olur" dedi.