Hatay göç alarmında

Hatay göç alarmında

Halep'teki saldırıdan kaçarak günlerdir sığındıkları yerlerde tahliye edilmelerini bekleyen Suriyelileri taşıyacak konvoyun güvenliği ancak öğlen saatlerinde gerçekleşebildi. Bunun üzerine Türkiye'den gönderilen ambülanslarla ilk olarak yaralılar yola çıkarıldı. Yaralılar önce İdlip'deki sahra hastanelerinde tedavi edilmeye başlandı.
Bölgede bulunan Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Halep-Hatay-İdlip üçgeni içerisinde güvenli yerlerde göçle gelenlerin barınması için kendileri ile birlikte Suriye içinde İHH ve afadekiplerinin hazırlık yaptığını, 50- 60 bin dolayında sivilin gelebileceğini, yaralı sayısının da 500 dolayında olduğunu açıkladı.

KAMPLAR İDLİP'TE KURULUYOR
İHH İnsanı Yardım Vakfı Başkan Yardımcısı Murat Kavaktan DHA'ya yaptığı açıklamada, halen sınırımıza çok yakın olan İdlip'te 80 bin kişilik kamp kurulmakta olduğunu, Türkiye'de 81 ilden 1000 dolayında yardım TIR'ının da Hatay'a doğru geldiğini ve bu kamplara ulaşacağını söyledi.

HATAY'DA BÜYÜK MİTİNG
Murat Kavaktan, 80-100 bin arası bir insan göçü beklediklerini belirtti, cumartesi günü Halep kuşatmasını protesto amacıyla Hatay'da miting düzenleyeceklerini de açıkladı.
Olası büyük göç nedeniyle sınır ilimiz Hatay ve Gaziantep birçok kamu ve insani yardım kuruluşları ile alarma geçirilirken, bölgede geniş ve titiz güvenlik önlemlerine de başvuruluyor. Bu yaralılar İdlip bölgesinde kurulan sahra hastanelerinde tedaviye alınıp, ameliyat gerektirenler Türkiye'ye nakledilecek.
Halep'ten gelenlerden, Türkiye'de yakını bulunanların bu akrabalarının yanına nakledilmesi de bekleniyor.
TIR çıkışına kapatılan Cilvegözü Sınır Kapısı'nda sadece yardım taşıyan araçlar çıkabiliyor. Öğlen saatine kadar yaklaşık 30 TIR kurulan kamplara malzeme götürdü.