Havran’a Bosna’ Dan Kardeş Şehir

Havran’a Bosna’ Dan Kardeş Şehir

Güney Marmara Kalkınma Ajansı toplantı salonunda yapılan toplantıda, Havran Belediyesi, Burhaniye Belediyesi ve Altıeylül Belediyesi Bosnadan kardeş şehirler seçtiler. Bosna Hersek Büyükelçiliğinin desteği ile faaliyetlerini sürdüren BİGMEV isimli vakıf kardeş şehir uygulaması ile Belediyelerimizin karşılıklı etkileşimlerini sağlayacak.
GMKA Genel Sekreteri Esra Kocabaş, “Ajans olarak Türkiye-Bosna arasındaki ilişkilerin gelişmesini, ticaretin artmasını önemsiyoruz. Bosna yatırımcılar için yeni bir alan oluşturulacak. Türk yatırımcılar Bosna’da üretip Türkiye’de, Türkiye’de üretip Bosna’da mallarını satabilecekler. Üstelik gümrük vergisi ödemeyecekler. Bu fırsatlar her iki ülkenin ekonomisinde de kazanç getirecektir”. Dedi.
Yaklaşık 1 saat süren görüşmelerin sonunda Havran Belediyesi ile Fojnica Belediyesinin kardeş şehir olmasına karar verildi.
Belediye Başkanı Emin Ersoy, “Tarihi ve Kültürel bağımız bulunan Bosna gibi önemli bir ülkeye sırtımızı dönemeyiz. Yıllarca zulüm çeken Bosna halkı bizim kardeşimizdir. Belediye olarak Fojnica Belediyesi ile kardeşlik sözleşmesi imzalamaya karar verdik. Oluşturduğumuz bu gönül köprüsü üzerinden bir çok çalışmalar yapacağız. Belediyelerimizin işbirliğini AB Projelerinde de sürdüreceğiz. Ticari bir aks oluşturacağız, esnafımızın Bosna’ya gümrüksüz-vergisiz ticaret yapmasını sağlayacağız, iki şehir içinde hayırlı olmasını dilerim”. Dedi.