Hayaldi Gerçek Oldu!

Hayaldi Gerçek Oldu!

Erzurum Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Dr. Cengiz Yavilioğlu, Yakutiye ilçesi Şükrüpaşa Mahallesinde Orta Öğretim Kampüsü kurulacağını, bunun için arsa tahsisi işlemlerinin tamamlandığını söyledi.
Daha önce TEDAŞ’a ait olan 53 dönümlük arsanın yoğun çabaları sonucu özelleştirme kapsamında olan TEDAŞ’tan alınarak Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis ettirildiğini belirten Dr.Yavilioğlu Erzurum’a böyle büyük bir eğitim yatırımını kazandırmış olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından özellikle büyükşehirlerde ihtiyaç duyulan yerlerde, ağırlıklı olarak ortaöğretim kurumlarının bir araya geldiği mekânlar olarak tasarlandığını dile getiren Dr. Yavilioğlu’nun açıklaması şöyle:
“Erzurum’un böyle bir kampüse kavuşması için yoğun teşebbüslerimiz Allah’a şükür olumlu sonuç verdi. Kampüs, hem şehrimiz için göz kamaştırıcı bir eğitim yatırımı olacak, hem de Şükrü Paşa Mahallemizi şenlendirecek. Kampüste inşa edilecek okullar, pansiyonlar ve atölyeler eğitim altyapısı bakımından Erzurum’a çağ atlatacak.
ERZURUM BÜYÜK BİR ESER KAZANACAK, ŞÜKRÜ PAŞA MAHALLESİ ŞENLENECEK
Yakutiye ilçesi Şükrüpaşa Mahallesinde, daha önce TEDAŞ’a ait olan 53 dönümlük arsa, yoğun teşebbüslerimiz sonucunda özelleştirme kapsamında olan TEDAŞ’tan alınarak Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis ettirildi. Böylece, bedeli yüksek olan arsa başka bir amaç için değil doğrudan eğitim hizmetine sunulmuş oldu.
Bilindiği gibi, arsanın bulunduğu Şükrüpaşa Mahallesi kamu yatırımlarının diğer mahallelere göre nispeten az olduğu bir mahalledir. Mahallenin bu vasfı da dikkate alınarak eğitim yatırım yeri olarak burası seçildi.
Bu yatırımla, Şükrüpaşa bölgesi hem ticari olarak gelişecek, hem de bölgenin her türlü gelişimi sağlanacak. Şükrü paşa civarının yatırımlardan dengeli bir şekilde yararlanması bizim için önem taşıyor.
Ayrıca bu kampüsün dışında, mahallenin uygun bir yerine Sağlık Meslek Lisesi inşa edilecek.
KAMPÜSTE FEN VE ANADOLU LİSELERİYLE MODERN PANSİYONLAR YER ALACAK
Erzurum Eğitim Kampüsünde yer alacak olan okullar, mimari ve estetik olarak en mükemmel şekilde inşa edilecek. Öğrenci pansiyonlarında öğrencilerimizi rahat ettirecek her türlü konfor bulunacak. Atölyeler ileri teknolojiyle donatılacak.
Milli Eğitime tahsis edilen arsa üzerinde; Fen Lisesi (16 Derslik), Anadolu Lisesi (24 Derslik), Endüstri Meslek Lisesi (24 Derslik), 300 kişilik öğrenci pansiyonu, 200 kişilik öğrenci pansiyonu, Spor salonu ve 2 Atölye Planlanmış bulunuyor.
KAMPÜSE CAMİ DE İNŞA EDİLECEK
Plana, içerisine daha sonra bir caminin de yerleştirilmesi düşünülüyor. Bahse konu yatırım tutarı, arsa bedeli hariç, yaklaşık 40 milyon (trilyon) civarındadır. Artık Yakutiye İlçesi de bir üniversite değerinde kamu yatırımına kavuşmuş olacaktır. İhale süreçleri devam eden eğitim kampüsünün işlemleri hızlı bir şekilde yürütülüyor. “