Hayri Kozak'tan Aysal'a sert yanıt!

Hayri Kozak'tan Aysal'a sert yanıt!
Hayri Kozak, "Bugüne kadar neden istifa etmedi de şimdi böyle oldu? Kendisine sorsanıza... Çok tatsız yorumlar yapıyorlar. Yıllarca twittersız yaşadım. Baktım iletişim kurulmayacak gibi, bıraktım. Aysal'ın istifasında benim etkim yok. Ünal Aysal kongre için bir fikir hazırlığı yapmıştı ve 3 madde ifade etti. Ekim ayında yapacağını söylemişti. 1-2 tanesi önemli maddelerdi. Arkadaşlar bu maddeler için hazırlık toplantısı yapalım dediler. Şimdi bu öneri tartışıldı ve kabul edildi. Ünal Bey rüyasında mı gördü neyse bu öneriyi benim çıkarttığımı söylüyor. Milyonlarca kişiye bunu söyleyerek kendisinin istifasında en önemli rol oynadığını söyledi ve top benim kucağımda kaldı. Onun adına çok üzülüyorum; bu öneri benim değil. Bu öneri Mehmet Helvacı ve Işın Çelebi'nin. Divan zabıtları önümde duruyor. Belki bunu görmemiştir." dedi.

Ayrıca, "Bilmediği konularda insanları aşağılayan açıklamalar yapmasın. Ayrılık kararında 'Herhalde' kelimesi var. O yapıdaki insanlar her zaman ince aralıktan bir şey yapabilirler. Bu saatten sonra seçime katılması çok doğru olur. 8-10 gün içinde 1-2 aday çıkacak, programını hazırlayacak, yüzlerce sorun var ve aday olacak... Aklı selim insanlar bunu düşünsün..." açıklamasını yaptı.

Ünal Aysal ise Hayri Kozak hakkında, "Olağanüstü divan kurulunu çağıran isimlerin başında Hayri Kozak var. Başkan bugün devam ediyor diyorsa birinci söyleminde ters düşüyor. Samimi bulmuyorum onu." sözlerini kullanmıştı.