HDP seçim aracına molotoflu saldırı

HDP seçim aracına molotoflu saldırı

HDP'ye yönelik yeni bir saldırı daha gerçekleştirildi. Mamak Saime Kadın semtinde seçim propagandası yapan HDP aracına molotof kokteylli saldırı düzenlendi. Cadde üzerinde seyir halinde olan HDP aracına yol kenarından molotof kokteyli atıldı.

Molotof kokteylinin isabet ettiği aracın camı kırılarak, küçük çaplı bir parlama meydana geldi. Bunun üzerine araç içindeki partililer, durdukları araçtan kendilerini dışarı attı. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken, araçta maddi hasar meydana geldi. Vatandaşlar saldırının ardından olay yerinden kaçan bir kişi hakkında polise ihbarda bulundu. İhbar üzerine alarma geçen Ankara Emniyeti, saldırganı yakalamak için kapsamlı çalışma başlattı. Bölgedeki güvenlik kamerası ve MOBESE'leri inceleyen polis, saldırganı kısa sürede yakaladı.

Asker ağabeyi için yapmış

Saldırganın 17 yaşındaki bir lise öğrencisi olduğu anlaşıldı.

Saldırgan yaşının küçük olması nedeniyle savcılık talimatıyla Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Saldırıyı, Doğu Anadolu'da askerlik yapan ağabeyi için gerçekleştirdiğini söyleyen şüphelinin, "Ağabeyim orada PKK ile çatışmaya giriyor. Onlar burada rahatça seçim çalışması yapıyor" dediği öne sürüldü.