HDP’liler ve polis arasında gerginlik

HDP’liler ve polis arasında gerginlik
Suriye’nin Kobani kentinde, canlı kalkan olmak için otobüsle Suruç’a gitmek isteyen HDP’liler ile polis arasında gerginlik yaşandı.

Polis, muayenesi olmayan otobüsü bağlayarak, grubun yola çıkmasına izin vermedi.

HDP’li bir grup, otobüsle Dolapdere’den Suruç’a gitmek istedi. Dolapdere’de toplanan grup gidecekleri sırada, polis otobüsü durdurdu. Aracın muayenesinin olmadığını belirten polis ekipleri, otobüsü bağladı. Bunun üzerine gerginlik yaşandı. Polisler, “Aracın muayenesi yok. Bu araçla gidemezsiniz. Aracı bağlıyoruz” deyince, HDP’liler tepki gösterdi.

Ardından polis ekipleri, şoförle birlikte otobüse binerek, aracı otoparka götürdüğü sırada, HDP üyeleri aracın önünde durarak ilerlemesini engelledi. Bu sırada bir kişi otobüs sürücüsünü, “Adam ol bekle. Camı kırarım” diyerek tehdit etti. Grup daha sonra otobüsün önünde oturma eylemi yaparak yolu kapadı. Bunun üzerine çok sayıda çevik kuvvet polisi olay yerine geldi.

Eylemciler, daha sonra HDP il binasına yürümek istedi. Polis ise yolu kapatmadan yürümelerine izin verdi. Ancak grup yolda yürümeye devam edince, polis önlerini kesti. Bu sırada bir kadın eylemcinin çevik kuvvet polisinin kalkanını ittiği görüldü. Yaşanan gerginliğin ardından, grubun kaldırımdan yürümesine izin verildi. Eylemciler kaldırımdan yürüyerek HDP il binasına gitti.