HİÇ ödülleri sahiplerini buldu

HİÇ ödülleri sahiplerini buldu

Bursa ve yurt genelinden toplam 37 projenin yarıştığı organizasyonda ödüller, 21 Mayıs 2015 Perşembe akşamı Plaza 16 Kongre ve Etkinlik Merkezi'nde düzenlenen törenle sahiplerine ulaştı. İş, siyaset ve sektör temsilcilerini buluşturan geceye ilgi yoğundu. 


Bursa Halkla İlişkiler Derneği'nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği ve ulusala açılan HİÇ Ödülleri sahiplerini buldu. Bursa ve yurt genelinden toplam 37 projenin yarıştığı organizasyonda ödüller, 21 Mayıs 2015 Perşembe akşamı Plaza 16 Kongre ve Etkinlik Merkezi'nde düzenlenen törenle sahiplerine ulaştı. İş, siyaset ve sektör temsilcilerini buluşturan geceye ilgi yoğundu.


Bursa'nın halkla ilişkiler uzmanlarından oluşan 23 yıllık geçmişe sahip Halkla İlişkiler Derneği'nin düzenlediği törene Kurum ve kuruluşların yönetim kurulu başkanlarının yanı sıra halkla ilişkiler uzmanları ve çok sayıda davetli katıldı. Mesleğin imajını ve itibarını geliştirmek adına kısa adı HİÇ olan Halkla İlişkiler Çalışmaları Ödülleri'nde Üçü Bursa dışı 34'ü Bursa'dan toplam 37 projenin başvurduğu yarışmada değerlendirmeleri Selim Tuncer, Fadile Paksoy, Yasemin Sungur, Ali Gökçe Ertan, Erdal Elbay, Cem Çakır ve Serdar Ömeroğulları'ndan oluşan yedi kişilik profesyonel bir jüri yaptı.

Dernek Başkanı Serdar Ömeroğulları gecenin açılış konuşmasında "Bursa Halkla İlişkiler Derneği, Bursa'nın seçkin kuruluşlarının iletişim uzmanlarından oluşan üye profili ile Türkiye'nin iletişim alanındaki önemli sivil toplum kuruluşlarından birisidir. BHİD sahip olduğu bu önemli role karşılık, sesini Türkiye'ye duyuracak birbirinden önemli etkinliklerle Anadolu'da iletişim sektörünün misyonerliğini yapma hedefini önüne koymuştur. Bu doğrultuda HİÇ Ödülleri organizasyonunu bu yıl ulusala açarak ilk adımı atmış oldu" dedi. Geçen yıla oranla proje başvurularından %60 oranında artış yaşandığını kaydeden Ömeroğulları her geçen yıl organizasyonun daha da büyümesini hedeflediklerini belirtti.

Jüri tarafından belirli kriterler üzerinden değerlendirilen projeler arasında en yüksek puanları almayı başaran kurumlar geceden ödülle ayrıldı. Heyecanla beklenen HİÇ Ödülleri Gecesi'nde Kurumsal İletişim Kategorisi'nde Matlı "Kadın Yetiştirici Eğitimleri" projesi ile ödüle layık görüldü. Kurum İçi İletişim Ödülü "Hepimiz Birer Kahramanız" çalışmasıyla Chasis Brakes International Türkiye'nin olurken, Kurumsal Sosyal Sorumluluk alanında ödül "Beslenebilirim" projesiyle Nestle Türkiye'ye gitti. Sponsorluk İletişimi dalında ise kazanan Olymos Regatta çalışmasıyla Eker oldu. HİÇ Ödülleri Kamu ve Sivil Toplum Kuruluşları kategorilerinde de verildi. Osmangazi Belediyesi "Hizmet Evinizde" projesiyle, Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği ise "Kadınlar Ne İster?" Çalışmasıyla HİÇ Ödülü'nün sahipleri oldular.

Gelecek yıl başvuru sayısının 50'yi geçmesi beklenen bu önemli organizasyon, Bursa'da halkla ilişkiler sektörünün gelişmesine destek olmasının yanı sıra ulusal kimliği ile kentin tanıtımına da katkı sağlıyor. Organizasyona bu yıl Beğendik, Carrefour Bursa Alışveriş Merkezi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi de altın sponsor olarak destek verdi. Gecede Bursada Bugün'e de basın desteği vermesinden dolayı teşekkür plaketi veridi.

İşte ödül kazanan kurumların listesi:

Kurumsal İletişim Kategorisi
Kurum: Matlı
Proje: "Kadın Yetiştirici Eğitimleri"
Ajansı: BPR İletişim Danışmanlığı

Kurum İçi İletişim Kategorisi
Kurum: Chassis Brakes International Türkiye
Proje: "Hepimiz birer kahramanız"
Ajansı: Anl Creative

Kurumsal Sosyal Sorumluluk Kategorisi

Kurum: Nestle Türkiye
Proje: "Beslenebilirim"
Ajansı: Benchmark 

Sponsorluk İletişimi Kategorisi
Kurum: Eker
Proje: "Olympos Regatta"
Ajansı: Mese İletişim

Kamu Kuruluşları Kategorisi
Kurum: Osmangazi Belediyesi
Proje: "Hizmet Evinizde"

STK Kategorisi
Kurum: Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği
Proje: "Kadınlar Ne İster?

Jüri üyeleri şu isimlerden oluştu:
1.Selim Tuncer, Genna Ajans Başkanı
2.Fadile Paksoy, Kurumsal Sosyal Sorumluluk Uzmanı ve Öğretim Görevlisi
3.Yasemin Sungur, Eğitmen ve Yazar
4.Cem Çakır, BUSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
5.Erdal Elbay, KalDer Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı
6.Ali Gökçe Ertan, Stratejik Marka Danışmanı ve Kültür Üniversitesi Öğretim Görevlisi
7.Serdar Ömeroğulları, BHİD Başkanı