Hiranur Vakfı'ndaki çocuk istismarı; Yusuf Ziya Gümüşel’in 2020’deki ifadesi ortaya çıktı

Hiranur Vakfı'ndaki çocuk istismarı; Yusuf Ziya Gümüşel’in 2020’deki ifadesi ortaya çıktı

 2 Aralık 2020'de İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nda ifade veren Yusuf Ziya Gümüşel, kızı H.K.G.'nin iddialarını reddetti. Gümüşel Hiranur Vakfında “fahri imam” olarak çalıştığını öne sürdü. Gümüşel şunları söyledi: 

Hiranur Vakfı'nda fahri imam olarak çalışıyorum ve halen bu vakıf adresinde kalıyorum. Kızım olan H.K.’nin 6 yaşındayken Kadir İstekli ile imam nikâhını ben kıymadım. Böyle bir olay olmadı. Kızım 16 yaşındayken söz kesilmişti. 17 yaşındayken de Kadir İstekli ile nişanlandı. Nişandan sonra kızımın düğününe yakın bir tarihte Sancaktepe’de kızımın ve Kadir İstekli’nin dini merasimle imam nikahı işlemini yaptım. Daha sonra da resmi evlilik yaptılar.”

Kadir İstekli’nin 25 yıldan bu yana "vakfın talebesi" olduğunu söyleyen Gümüşel, "İstekli benim talebemdi. Şu anda da vakıfta da fahri okutman olarak çalışmaktadır. Ben ve Kadir İstekli, Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı personel değiliz, memur sıfatımız yoktur. Kızım bana eşimden ayrılmak istediği hakkında bir şey anlatmadı" dedi.

H.K.G.’nin soruşturma dosyasına sunduğu fotoğraflara ilişkin soruları da yanıtlayan Gümüşel, "Kızımın dosyaya verdiği gelinlik şeklindeki giysiyi hafızlığa başladığında ben hediye olarak almıştım. Kolyeyi de ben almıştım. Kızım 6 yaşındayken Kadir İstekli’nin herhangi bir evi yoktur. Kızım başka çocuklarla birlikte ve benim kontrolüm altında Kadir İstekli’nin yanına gidiyordu. Ağabeyi Muhammed Sıddık da yanında bulunuyordu. Kızımın 4-5 ay önce annesiyle birlikte psikiyatri doktoruna gittiğini biliyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum" ifadelerini kullandı.