Hırvatistan Arjantin'i yendi!

Hırvatistan Arjantin'i yendi!

FIBA 2014 Dünya Kupası B Grubu ikinci maç gününde Arjantin ile Hırvatistan karşı karşıya geldi. Sevilla'da oynanan maçı Hırvatistan 90-85 kazanarak çok önemli bir galibiyet elde etti.

Mücadeleye Hırvatistan Krunoslav Simon'un basketleriyle hızlı başladı ve henüz 3. dakika biterken skoru 12-4'e getirdi. İlk çeyreğin geri kalanında Arjantin oyunu dengelese de farkı eritemedi. İkinci çeyrekte Luis Scola'nın oyuna ağırlığını koymasıyla Arjantin geri dönmeye başladı. Facundo Campazzo'nun 21 saniye kala attığı üçlükle, Arjantin farkı 2 sayıya indirdi ve maçın başında itibaren rakibine ilk kez bu kadar yaklaşmış oldu.

Üçüncü çeyreğin başında Scola Arjantin'i öne geçirse de, Bojan Bogdanovic ve Oliver Lafayette'in üçlükleriyle Hırvatistan farkı kendi lehine tekrar açmaya başladı. Balkan ekibi, 3. çeyreği, tıpkı ilk çeyrek gibi oldukça yüksek tempoyla oynadı. Hırvatistan tam 29 sayı ürettiği çeyrek sonunda farkı 12'ye çıkardı. Son çeyrekte Arjantin, Hırvatistan'ı yakalayabilmek adına yoğun efor sarfetti. Ancak,
Hırvatlar Bogdanovic'in önderliğinde iyi hücum ettiler ve maçı 5 sayı farkla 90-85 kazandılar.

SCOLA 30 ATTI, YETMEDİ!

Hırvatistan'da Krunoslav Simon attığı 18 sayıyla maçı Hırvatistan'a getiren ekstra faktör oldu. Dario Saric'in 16 sayı 9 ribaundu, Bojan Bogdanovic'in ise 16 sayı 7 ribaundu takımlarına galibiyeti getirdi. Arjantin'in NBA patentli yıldızı Luis Scola 30 sayı 9 ribauntla oynasa da galibiyete yetmedi.

Hırvatistan ikinci maçında ikinci galibiyetini alırken, Arjantin 1 galibiyette kaldı. Hırvatistan pazartesi günü Senegal ile, Arjantin ise Filipinler ile karşılaşacak.