HİTİT VE SİNOP ÜNİVERSİTESİNDEN ORTAK SENATO TOPLANTISI

HİTİT VE SİNOP ÜNİVERSİTESİNDEN ORTAK SENATO TOPLANTISI

Çorum Hitit Üniversitesi ve Sinop Üniversitesi ortak bir senato toplantısı düzenledi.
Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan ve Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın başkanlık ettiği toplantıda, eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme faaliyetleri başta olmak üzere, ihtiyaç duyulan tüm konularda gelece dönük ikili işbirlikleri ve gerçekleştirilebilecek ortak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, 6 bin 500 öğrencisiyle üniversitenin Sinop’un en büyük ailesi olduğunu belirterek, alanında tecrübeli akademik personel ve her geçen gün artan çalışmalarla birlikte gelecek günlerin Sinop Üniversitesi için çok daha iyi olacağını söyledi.
OKÜP üniversiteleriyle bir araya gelerek değerlendirme imkanı yapmaya fırsat bulduklarını ve bu doğrultuda Hitit Üniversitesi ile Sinop Üniversitesi arasında yakın ilişkilerin kurulduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Bircan, iki üniversite arasında yapılan bu toplantı ile daha kapsamlı bir sinerjinin oluşturulacağına inandığını belirtti.
Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise, Hitit Üniversitesi olarak diğer üniversitelerle ortak çalışmalar yapmayı önemsediklerini belirterek; her yıl farklı üniversitelere bu tür ziyaretler düzenlemeye gayret ettiklerini dile getirdi.
OKÜP kapsamında çok güzel işbirliklerinin sağlandığını ve bu ortak çalışmaların üniversitenin tüm birimleriyle birlikte devam etmesini arzuladıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, “Burada bulunma amacımız daha yoğun çalışmalarla birlikte ileriye dönük ortak projeler yapmak. Toplantı sonucunda alınacak kararlar doğrultusunda iki üniversite arasında başarılı çalışmaların yapılacağı inancındayım” dedi.
Hitit Üniversitesi’ni küresel bilgi rekabetine katılabilen, uluslararası niteliklere sahip, toplumla güçlü bağları bulunan ve toplumun beklentilerini karşılayan ve içinde bulunduğu bölgenin dünyaya açılan kapısı haline getirmeyi hedeflediklerini vurguladıklarını dile getiren Alkan, bölge üniversiteleri arasındaki her türlü işbirliğinin gerçekleştirilmesine büyük önem verdiklerini vurguladı.
Toplantı sonunda her iki üniversitede görevli akademisyenler Sinop Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı ve Su Ürünleri Fakültesini gezerek çalışmalar hakkında bilgiler alındı.
Üniversite yönetimi, ziyaretin ardından 2014 yılının genel bir değerlendirmesini yapmak ve 2015 yılına ilişkin fikir, öneri ve hedefleri görüşmek amacıyla Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan başkanlığında bir değerlendirme toplantısı yaptı.
Üniversite senato üyeleri ve rektör danışmanlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda durum değerlendirmesi yapılarak, ileriye dönük yapılması planlanan çalışmalar görüşüldü.