Hollandalı Gazeteci Mehmet Ülger Beraat Etti

Hollandalı Gazeteci Mehmet Ülger Beraat Etti

Yasa dışı MLKP üyesi oldukları gerekçesiyle 21 kişinin yargılandığı davanın duruşmasında fotoğraf çektiği iddiasıyla hakkında “ses ve görüntüleri yetkisiz kayda almak” suçundan 6 ay hapis istemiyle yargılanan Hollandalı gazeteci Mehmet Ülger beraat etti.
İstanbul 61. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında sanık Mehmet Ülger ile avukatı Efkan Bolaç hazır bulundu. Duruşmada savunma yapan sanık Mehmet Ülger, fotoğraf çektiğini kabul ederek “Fotoğrafları çektim. Fakat özel bir kasıtla çekmedim. Jandarmanın duvar oluşturması dikkatimi çekmişti. Ben bunu fotoğrafladım. Bulunduğum yerden mahkeme heyetini görmedim. Duruşma da başlamamıştı” diye konuştu.
Sanık Mehmet Ülger’in avukatı Efkan Bolaç ise müvekkilinin suçu işlemediğini kanıtlamak durumuna düştüklerini belirterek “İddianamenin açılması bile ceza yargılamasına aykırıdır. Dosyada bir tane fotoğraf dahi yoktur. El koyma da yasa dışıdır. Müvekkilimin beraatını talep ediyorum” ifadelerini kullandı.
Davaya ilişkin kararını açıklayan mahkeme, sanık Mehmet Ülger hakkında ses ve görüntülerin kayda alınması suçundan kamu davası açılmış ise de sanığın suç kastının bulunmadığı gerekçesiyle beraatına karar verdi.
6 AY HAPİS CEZASI İSTEMİYLE YARGILANIYORDU
Özgür Radyo Genel Yayın Koordinatörü Füsun Erdoğan’ın da aralarında bulunduğu 26 kişinin yasadışı Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) üyesi olduğu gerekçesiyle yargılandığı duruşmayı izlemek için Hollanda Gazeteciler Sendikası temsilcisi olarak Türkiye’ye gelen Mehmet Ülger, mahkemede fotoğraf çektiği gerekçesiyle polislerce telefonuna el konulmuş ve hakkında soruşturma başlatılmıştı. Polis, Ülger’in telefonunda yaptığı inceleme sonucunda 10 fotoğraf olduğunu tespit ederek tutanağa geçirmişti. Olaya ilişkin soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Mehmet Ülger hakkında ses ve görüntüleri yetkisiz olarak kayda aldığı gerekçesiyle 6 ay hapis istemiyle iddianame hazırlamıştı.